Skip to content

Få værdifuld feedback

Der er flere fordele ved at bevare kontakten med dine kunder: Ingen kan give bedre feedback og man ved aldrig hvor den næste geniale idé kommer fra.

Feedback fra dine kunder er en vigtig vejledning til, hvad der virker og ikke virker, både hvad angår arrangementet, informationen før, under og efter samt er en måde at få nye idéer fra friske øjne.

Gut feeling og anden form for observeringer er udemærket, men hvis du spørger dine kunder, så kan du få et klarere billede af, hvordan din virksomhed og dine events opfattes, hvad dine kunder mangler, og hvordan du kan udvikle dig yderligere.

Udover at få en nyttig tilbagemelding er effekten også, at du viser dine kunder, at du bekymrer dig om dem, samt at du bevarer relationen “top of mind” selv efter begivenheden er overstået.

Nedenfor gennemgår vi en række punkter, som du kan lade dig inspirere af, når du forbereder og udsender et spørgeskema.

 

Start med at lave din formular

TypeForm er et eksempel på en formular tjeneste.

Der findes mange stærke digitale værktøjer derude, som typisk er gratis indtil dit behov vokser sig større. Questback og SurveyMonkey er blandt de mest kendte – men også Google Forms benyttes af mange, da den er “forever free”, men derimod begrænset ifht. design muligheder. Hvis du gerne vil have mulighed for at style og tilpasse din formular, så har det typisk en pris, men er som regel ganske rimelig. TypeForm er et eksempel på en tjeneste, der er blevet populært især pga. sit design og sin fleksibilitet.

 

Test din formular

Det er en god idé at teste din formular, ved at udfylde den et par gange selv – men også gerne bede nogle kolleger eller venner om at løbe den igennem, så du sikrer dig, at alle dine spørgsmål og svarmuligheder er letforståelige og -tilgængelige, før du sender ud til en masse “fremmede” kunder.

 

Udsending fra egen mailadresse

Når din formular er klar til at modtage svar, så skal den sendes ud til dine liste over kunder, der har accepteret at modtage materiale fra dig. Hvis din liste tæller under 100 mailadresser, så kan du typisk nøje med at bruge din almindelige mailadresse – men husk at bruge BCC feltet! Dette er utroligt vigtigt – især i kølvandet på GDPR – da du højst sandsynligt ikke har fået tilladelse til at dele dine abonnenters oplysninger med hinanden eller andre tredjeparter i øvrigt.

 

Begrænsninger ved brug af egen mailadresse

Bruger du Gmail eller GSuite, så skal du også være opmærksom på antallet af mails, som du sender. Google fryser automatisk din konto, hvis den bruges til det man kalder “Bulk emails” – udsending af mail til større grupper af modtagere. Andre mailudbydere tillader typisk heller ikke mase-udsendelser, da det belaster deres servere og ikke betragtes om en del af deres produkt. Det kan altså ikke anbefales at bruge sin egen mail til nyhedsbreve og spørgeskemaer, så vi vil klart anbefale dig at finde en Bulk Service med det samme.

 

Hvilke Bulk Mail tjenester kan jeg vælge mellem?

MailChimp er en populær tjeneste til udsending af store partier mails.

Der findes masser af tjenester til udsending af store mængder mails. Den mest kendte er nok MailChimp, som både har et flot design, mange funktionaliteter og fleksibilitet i forhold til pris og behov. Som billigere alternativ findes SendGrid, men CampaignMonitor og ActiveCampaign er mere detaljerede og automatiserende værktøjer for den lidt mere hårde kerne af online marketers.

 

Tilbyd noget af værdi som tak for hjælpen

Når både formular og udsendingsværktøj er på plads, så kan du sende til dine respondenter. Husk at du beder dem om at gøre dig en tjeneste, så det kan være en god idé måske at udlodde en præmie eller tilbyde noget andet værdifuldt for modtagerne – det kunne fx være resultaterne af din undersøgelse , så de har en ekstra grund til at svare på din formular. Det er også altid en god idé, at sørge for at respondenter får en bekræftelse på deltagelsen.

TL;DR

  • Vælg et formularværktøj
  • Test din formular
  • Vælg et Bulk Mail værktøj
  • Tilbyd noget af værdi om tak for deltagelsen

Husk at indsamle accepter

Vi anbefaler at indsamle mailadresser til nyhedsbreve så mange steder som muligt: På din hjemmeside, på din Facebook side, og selvfølgelig også hos dit billetsystem.

Vi har gjort det nemt at indsamle accepterne, og så kan du altid komme i gang med at udnytte dem sidenhen.

Gå til Event Manager for at begynde nu: https://tikkio.com/manager/newsletter

Daglig leder i Tikkio International | Medejer - Jeg har en baggrund fra kommunikation, salg, produkt og forretningsudvikling. Løsningsorienteret og utålmodig af natur. Mit yndlingsværktøj er videokonferenceopløsningen AppearIn. Mine største musikalske helte er Leonard Cohen, Kurt Cobain og Kari Bremnes.