Skip to content

Foto- og video markedsføring af din begivenhed

Foto og video materiale styrker købelysten og giver dig mere at spille i marketing. Men kvalitet er vigtigere end kvantitet. Søg hjælp, hvis du har brug for det.

En god visuel præsentation fra en koncert, festival osv. giver vigtige virkemidler for dig som arrangør:

  • Der er godt “huske”-materiale til dem der var der og give et ekstra boost til deres oplevelse
  • Det giver lidt en FOMO følelse – “Jeg skulle være der” for dem der ikke var til stede
  • Det bidrager til en stadigt voksende mediebank til dig som arrangører, hvilket betyder, at det senere er nemt at finde gode arkivbilleder og levende billeder, når du senere reklamerer
  • Det giver bedre markedsføring end uden gode billeder / video; får flere likes / comments + hos FB et al. Prioritere stadig fotos og ikke mindst video, snarere end mere statiske udtryk i deres algoritmer.

Kvalitet!

Undgå at udgive rystede videoer og fotos i lav kvalitet taget med rystende hænder og mobiltelefoner. Sådanne optagelser er okay når de kommer fra publikum, men en arrangør bør ikke svække deres eget brand ved at visualisere deres eget arbejde på en dårlig måde.

Hvad?

Gode ​​billeder er et minimum, video med god lyd er bedst. Spørg kunstnerne, om du kan bruge optaget musik; En god sang er ofte nok, men føler du, du har brug for mere til at fange stemningen, så kan du overveje det. Ikke mere end 3 sange.

Hvor lang tid / meget?

For video kan følgende tommelfingerregler være brugbar: For teasers er  30 sekunder til et 1 minut, typisk nok. Som efterfilm fra koncert, show, festival, skal man nok passere mindst 1 minut, mens noget længere end 3,5 minutter vil tabe seeren.

Hvis du vil bruge billeder, er kvaliteten her også central. Mange tager flere tusinde af billeder, af varierende kvalitet. Vælg et par rigtig gode – igen; Dette er en forlængelse af dit brand, og det resterende indtryk skal være godt.

Egnet udstyr og håndtering

Jfv. Punkterne ovenfor: Hvis du skal dokumentere selv, skal du købe et dedikeret kamera, der håndterer foto og video på en ok måde. De små mobilkameraer og ikke mindst svage mikrofoner gør som regel ikke oplevelsen fyldest. Der er mange gode kompakte kameraer med god lydudgang og anstændig nok mikrofon eller indgang til ekstern mikrofon. Spørg om råd via support@tikkio.com, hvis du overvejer at købe, og vi vil forsøge at give dig råd.

Ekstern hjælp

Det eksisterer en del virksomheder og firmaer der tilbyder sådanne tjenester (videoproduktion etc.). Hold øje med, hvad de andre arrangører gør og kontakte dem, der har leveret til dem, eller brug arbejdet som reference for hvilket niveau du forventer. Et godt tip kan være at få kontakt via medie linjer mv. Der er mange unge, gode og ivrige mennesker, der kan gøre ekstremt godt arbejde til en rimelig pris.

TL;DR

  • Video og foto giver oplevelses og købelyst
  • Ved at anvende video og foto, opbygger du en stadig større memory bank, der kan bruges i marketing
  • Vælg kvalitet over kvantitet
  • Få ekstern hjælp, hvis du ikke selv har kapacitet

Spørg om råd via support@tikkio.com, hvis du overvejer at købe, og vi vil forsøge at give dig råd.