Skip to content

Aktivering af Enhanced Ecommerce til Google Analytics

Google Analytics bliver brugt på de fleste hjemmesider, og kan også implementeres på dine events hos os. Det kræver en hurtig konfiguration.

I denne artikel antager vi, at du allerede har en konto hos Google Analytics, og blot mangler at indstille den til at modtage såkaldt “Ecommerce” data – resten af det tekniske har vi allerede taget hånd om for dig. Følg nedenstående tre trin:

  1. Aktiver e-handel
  2. Indstil valuta
  3. Indsæt ID i Event Manager

Aktiver e-handel for din Google Analytics ejendom

I Google Analytics kan man have flere forskellige såkaldte “ejendomme”. Hver ejendom er et sporings-ID, som kan installeres på forskellige sites. Vi anbefaler som udgangspunkt at nøjes med en enkel ejendom til sporing både på din egen hjemmeside og hos os, men hvis du gerne vil teste din modtagelse af salgsdata hos os, før du blander den sammen med den data, som du er vant til fra dit eget site, så kan du evt. starte med at oprette en ny ejendom og kalde den “Tikkio tracking” el.lign.

Når du har besluttet dig for en ejendom, så går du til “Administrator” i bunden af menuen i venstre side. Der vælger du “E-handelsindstillinger” i kolonnen med visninger.

 

 

Her aktiverer du både “E-handel” og “Udvidet e-handel”, som anvist på billedet nedenfor.

 

 

Indstil valuta

Som udgangspunkt er din ejendom indstillet til USD (Amerikanske Dollars) som valuta. Vi anbefaler at ændre valutaen til den samme som du sælger dine billetter i, men hvis du hellere vil holde dine Google analyser i en anden valuta, så bliver vores tal bare omregnet – idet vi også sender valutakoder til Google.

For at ændre valutaen for ejendommen, så skal du gå til “Indstillinger for visning” i kolonnen med visninger.

 

 

Nederst i denne fane vælges valutaen. Du kan også indstille et website og land, men disse indstillinger er ikke absolutte, og har derfor ikke den store betydning – de bør dog altid udfyldes. Hvis du ikke har noget website, kan du bare skrive https://tikkio.com.

 

 

Indsæt ID i Event Manager

Nu er det tid til at finde dit ID, så det kan kopieres og indsættes i Event Manager. Gå til “Sporingsoplysninger” i kolonnen for ejendommen, og klik på “Sporingskode” lige nedenunder.

 

 

Kopier dit sporings-ID og gå til Event Manager –> Konto & Rapporter –> Markedsføring, hvor ID’et indsættes i det angivne felt. Husk at gemme!

TL;DR

  1. Aktiver e-handel
  2. Indstil valuta
  3. Indsæt ID i Event Manager

Vi anbefaler at du læser vores artikel “Fra supermarked til checkout flow, tags, triggers og pixels” for at forstå hændelserne og kunne udnytte dem optimalt i dit videre arbejde med analyse og marketing.