Skip to content

Tikkio lancerer en donationsløsning såvel som salg af TBA-tickets

Corona-virussen har enorme virkninger på samfundet som helhed. En af de brancher, der blev ramt tidligst og hårdest, var og er arrangørbranchen.

Størstedelen af ​​danske arrangører, artister, natklubber, teknikere og andre, der lever af at møde mennesker, har fået fjernet fundamentet under deres fødder på få dage. Tikkio er et online system, der bruges af over 2000 arrangører, kunstnere og natklubber i Danmark og Norge til salg af billetter, varer og tjenester.

– Vi blev i sin tid etableret af kunstnere og arrangører og ejes og drives stadig af fagfolk i branchen. Vi har haft tunge dage sammen de arrangører og kunstnere, der bruger vores løsning. Efter det første chok besluttede vi at slå tilbage for at hjælpe med at redde den branche, vi er så afhængige af og glade for. Derfor lancerer vi nu en løsning til donationer til arrangører, kunstnere, natklubber, teknikere og alle andre, der er ramt, siger Kjetil Aarseth, administrerende direktør for Tikkio.

Selvhjælp ved selvbetjening?

– Vi drives af branchefolk og anerkender, at vi er helt afhængige af industrien for at overleve. Vi tilbyder donationsløsningen til en pris, så det meste af virksomheden falder til branchen. Alle, der bruger donationsløsningen, får løbende 96% af det, der kommer ind. Vi donerer yderligere 1% til de mange store brancheorganisationer, der nu kæmper for kunstnere, arrangører, natklubber og andre kulturarbejdere til

kunne stå overfor en lysere fremtid. Der er en masse ekstra arbejde i den nye funktionalitet, og vi dækker alt fra transaktionsomkostninger til bankerne, serverleje og alt fra administration. Hvis vi er heldige, kan vi muligvis komme i kontakt med vores kost, håber Aarseth.

For alle

Ud over de mange arrangører og kunstnere, der allerede er registreret hos Tikkio, er det muligt for nye arrangører og kunstnere at registrere sig næsten i øjeblikket. Alt hvad du behøver er et organisationsnummer. De fleste mennesker i målgruppen har dette. Hvis nogen ikke har dette på plads med nogen i nød, vil Tikkio hjælpe dem med at komme i gang med en mere manuel løsning.

Donationer

De med en arrangørkonto kan med et enkelt klik via Tikkios publikationssystem aktivere en donationsknap, så de, der ønsker at donere, kan begynde at give med det samme.

– I den krise, vi har været i et par dage, ser vi allerede diskussioner på sociale medier for de fleste mennesker, der ønsker at hjælpe en arrangør, kunstner, andre kulturarbejdere kan stå stærkere i fremtiden. Vi tilbyder nu en ramme for en ordnet overførsel af penge direkte til dem, der har mest brug for det, siger Aarseth.

TBA-tickets

En dag er krisen forbi, og folk kan begynde at mødes igen ved kulturelle begivenheder. Men ingen ved hvornår endnu. Men en dag bliver det. Tikkio har derfor også lanceret en billetype, som de har valget mellem at kalde “TBA-tickets”. Så kan publikum købe billetter til deres yndlingsartist nu, give kunstneren selvtillid og bedre økonomi og endda have noget at se frem til.

Kunstnerne Tikkio har talt med gennem hektiske dage og nætter i udviklingsprocessen ønsket et alternativ til donationer. ”Vi foretrækker at handle,” sagde han. Så nu har de muligheden for at få betalt nu for optrædener, når folk kan mødes sikkert igen.

Tendenser

Mens donationer og billetter til Post Korona-begivenheden er nyskabelser, kan Tikkios almindelige billetløsning også bruges til billetsalg til de mange optrædener, der kommer frem via webcam og sociale medier. For arrangører involverer salg af billetter til disse begivenheder lige så meget afvikling og rapportering som enhver almindelig koncert. Dette letter også administrationen bagefter med henblik på rapportering til skattemyndighederne og rettighedsorganisationer.

  • I et stykke tid er denne form for live spil den nye norm. Så er både kunstnere, arrangører og vi nødt til at tilpasse os det. Med vores billetløsning kan publikum købe billetter lige så hurtigt og nemt som før og få adgang til koncerterne med linket sendt eller andet, siger Aarseth

Mere i vente

Når de nye tjenester er testet af arrangører og kunstnere i de seneste dage, føler vi os sikre på, at vi lancerer en service, der er god nok på den korte tid, vi har haft. Nu vil vi se, hvordan dette udvikler sig og fortsætter med at tilpasse løsningen.

– Vi ser ikke bort fra, at der kan være nogle hikke i starten efter en udviklingsproces, der har fundet sted på rekordtid. Vi beder om tålmodighed og feedback om, hvordan vi kan blive endnu bedre, siger Aarseth.

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatiker, med bred viden indenfor sub-kulturer. Jeg nyder at arbejde med CRM værktøjet Pipedrive, og har en stor kærlighed til 1960’ernes soul og beat musik samt Veronica Maggio.