Skip to content

Tikkio på Jugendfest 2019

25.000 mennesker. 2 dage. 1 billetsystem - Hvordan Jugendfest formår at sælge ud hvert år?

Jugendfest afholdes på Color Line Stadium i Ålesund, Norge og Festivalen har formået at melede udsolgt i de senere år.

Det er mange mennesker! I alt var 25.000 mennesker til stede i år, fordelt på gulvet, tribunerne og VIP-lokalerne.

At det var udsolgt, siger meget om den tillid, som Jugendfest har opnået gennem årene.

At alle earlybird-billetter til Jugendfest 2020 blevet revet væk på et par minutter efter dette års begivenhed, siger endnu mere.

Ante og Lars Giskeødegård er ejere og deler hovedansvaret for at køre Momentium – en festivalarrangør med flere andre festivaler i rygsækken: Sommerfestival på Giske, Ålesund Live, Utopia i Stavanger og Festningen i Trondheim.

Derudover arrangerer de en række større koncerter: Elton John, Sting, Mark Knopfler, A-ha og andre verdensnavne har besøgt Ålesund med Momentiums hjælp.

Så hvad er hemmeligheden?

“Alt hænger sammen med alt. Det handler om at se hele begivenheden samlet, som en helhed. Du skal have den store idé, den gode booking, vide hvilken kunstner der kan ramme. Så starter arbejdet med detaljerne.”

Hvordan markedsføres og til hvem og på hvilket tidspunkt?

“Find det rigtige sted, og sørg for, at logistik og infrastruktur holder fast. Så skab en ramme omkring kunstneren og sceneoptræden, der giver noget mere. At støtte dette som en social hændelse. Mad, drikke, serviceniveau og sikkerhed skal være som forventet – og helst over. “

Opskrift, der er klart defineret ansvar for enkeltpersoner internt og på leverandørsiden, er høj gensidig tillid og at trække lasten sammen i tyk og tynd over tid er opskriften, siger Ante og Lars.

Faktisk blev Tikkio udviklet som et svar på, at et andet billetsystem kollapsede i forbindelse med Jugendfest 2011, og Momentium har været en vigtig bidragyder til udviklingen.

Fra 2012 har Tikkio været en stolt leverandør af billet- og merchandisesalg til Jugendfest, 1800 andre arrangører og tusinder af begivenheder.

Jugendfest og 1800 andre arrangører bruger allerede Tikkio. Hvis du er interesseret i at prøve det, kan det gøres gratis for oprettelse af en arrangørkonto med den laveste provision på markedet opnået og uden binding

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatiker, med bred viden indenfor sub-kulturer. Jeg nyder at arbejde med CRM værktøjet Pipedrive, og har en stor kærlighed til 1960’ernes soul og beat musik samt Veronica Maggio.