Skip to content

Til kamp mod billetgebyrer og afgifter

Er du træt af uigennemskuelige gebyrer og afgifter? Det er vi !! Derfor tilbyder vi fuldt gennemskuelighed - dette er vores tanker om gebyrer.

Hvem vinder på høje gebyrer?

Både som arrangør og som billetkøber kan man undrer sig over hvordan gebyr og afgifterne ved billetsalg er skruet sammen. Og hvordan kan det være at man nogle steder skal betale 15-20 kr i gebyrer for en billet til 80 kr? Hvad er rimeligheden i at man som arrangør skal give op mod 10-15% i afgifter til billetudbyderen? Høje og ikke mindst uigennemsigtige billetgebyrer kommer ingen til gavn – hverken arrangøren eller kunden.

Gebyrer klinger ikke godt

Først og fremmest har ordene gebyrer og afgifter en negativ klang. Dertil er det ofte blot med til at forvirrer kunden og slører den reelle pris for billetten. Derfor har vi i Tikkio en tro på at kunden altid skal se den reelle pris – alt inklusiv!

Det kan ligeledes for arrangører være svært at gennemskue gebyrkonstruktionen hvis en billetudbyder både tage ét gebyrer fra kunden (nogle gange pr. billet), ét håndteringsgebyr fra arrangøreren, ét transaktionsgebyr for at bruge en betalingsløsning. Dette er igen med til at forvirrer og slører de reelle tal.

Hvorfor skal det være så svært at gennemskue?

Det ærlige svar må være at det komplekse regnestykke gør det vanskelig for arrangøren at vurderer alternativer og derved skifte billetudbyder. Derfor er Tikkio gået til kamp mod uigennemsigtig med 4% provision for brug af platform, apps, sparring og alt andet som er nødvendigt når man skal sælge billetter. En fast sats som er til at beregne for arrangørerne, Èn pris til kunderne som de kan stole på og ikke mindst – INGEN skjulte gebyrer eller afgifter.

Argumenter mod gennemsigtighed?

I mange tilfælde går hele billetafgiften til billetselskaber og selvom arrangøreren skulle argumenterer med at dette bør betales af slutkunden, ændre det ikke på at det i praksis bliver et tab for både arrangøren og billetkøberen. I sidste ende handler det jo om at få mest muligt kultur og flest oplevelser for pengene.

TL;DR

  • Hverken arrangøren eller kunden får intet ud af høje gebyrer
  • Ved du som arrangør hvad din nuværende løsning i virkeligheden koster?
  • Undgå uigennemskuelighed

Tikkio bestræber sig altid på at være det simpleste, bedste og mest gennemskuelig billetsystem på markedet. Har du nogle spørgsmål til billetsalg, gebyrer eller lignende ? så kontakt os på support@tikkio.com

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatiker, med bred viden indenfor sub-kulturer. Jeg nyder at arbejde med CRM værktøjet Pipedrive, og har en stor kærlighed til 1960’ernes soul og beat musik samt Veronica Maggio.