Skip to content

Billethajer og sortbørshandel

Billetsvindel og sort børshandel er uheldigt for både arrangøren og billetkøberen. Som en foretrukken billetudbyder ønsker Tikkio ikke kun at tilbyde et billetsystem, men også give arrangører og offentligheden god rådgivning på dette område.

Vi i Tikkio har følgende råd til billetkøberen – del dette venligst på din hjemmeside, Facebook-side osv.:

3 gode råd

  • Kontroller altid, om købsprisen matcher den oprindelige salgspris – så du ikke betaler for meget for dine billetter. Det er ulovligt i f.eks. Danmark og Norge kræver højere pris ved videresalg.
  • Køb altid dine billetter gennem en officiel billetudbyder. Desværre er der mange salgssteder og enkeltpersoner online, der prøver at videresælge billetter – ofte til en højere pris.
  • Hvis du er i tvivl, skal du kontakte arrangøren. De ved med sikkerhed, hvem der er den officielle billetudbyder ved et arrangement.

Det er frustrerende at stå i døren til en begivenhed og først finde ud af, at billetten enten er falsk, kopieret med stor skrift eller allerede er brugt. Kontroller derfor inden du køber. Hverken arrangøren eller billetudbyderen kan kontrollere, om din billet er gyldig for dig, hvis du køber andetsteds.

Vi ved, at det ikke altid er muligt at få en billet til en populær begivenhed, og i det mindste ikke, hvis begivenheden er udsolgt.

Hvis du dog tager en chance for at købe en billet fra en privatperson eller anden webside end den officielle billetudbyder, anbefaler vi dig at bruge sund fornuft og sørge for, at du får tilstrækkelig information om sælgeren. Køb helst billetten fra en, du kender eller på anden måde har tillid til.

Hvis du køber en billet fra en privatperson, er du i en dårlig position, hvis du er bedrageri – uanset om du betaler kontant eller elektronisk. For eksempel har banken som regel ikke muligheden for at overføre pengene tilbage til dig.

Husk igen, at hverken arrangøren eller billetudbyderen har mulighed for at garantere gyldigheden af ​​et privat køb.

TL;DR

  • Køb altid dine billetter af en officiel billetudbyder
  • Krydstjek prisen før køb
  • Kontakt arrangøreren, hvis du er i tvivl.
  • Undgå privatkøb så vidt som muligt