Hopp til innhold

Aktivering av Enhanced Ecommerce til Google Analytics

Google Analytics blir brukt på de fleste hjemmesider og kan også implementeres på dine arrangement hos oss.

I denne artikkelen antar vi at du allerede har en konto hos Google Analytics. Videre at du da bare mangler å motta såkalt «Ecommerce» data. Resten av det tekniske har vi allerede tatt hånd om for deg. Følg de nedenstående tre trinn:

  1. Aktiver e-handel
  2. Velg valuta
  3. Sett inn ID i Event Manager

Aktivér e-handel for din Google Analytics

I Google Analytics kan man ha flere forskjellige såkalte «eiendommer». Hver eiendom er et sporings-ID, som kan innstalleres på forskjellige sider. Vi anbefaler som utgangspunkt å nøye seg med en enkel eiendom til sporing både på din egen hjemmeside og hos oss. Men om du gjerne vil teste mottagelsen av salgsdata hos oss, før du blander den sammen med den data som du er vant til fra din egen side, så kan du eventuelt starte med å opprette en ny eiendom og kalle den «Tikkio tracking» eller lignende.

Når du har bestemt deg for en eiengdom, så går du til «Administrator» i bunnen af menuen i venstre side. Der velger du «E-handelsindstillinger» i kolonnen med visninger.

 

 

Her aktiverer du både «E-handel» og «Udvidet e-handel», som anvist på bildet nedenfor.

 

 

Velg valuta

Som utgangspunkt er din eiendom innstilt på USD (amerikanske dollar) som valuta. Vi anbefaler å endre valutaen til den samme som du selger dine billetter i, men hvis du heller vil ha dine Google analyser i en annen valuta, så blir våre tal bare omregnet – da vi også sender valutakoder til Google.

For å endre valutaen for eiendommen, så skal du gå til «Innstillinger for visning» i kolonnen med visninger.

 

 

Nederst i denne fanen velges valutaen. Du kan også legge til en nettside og land, men disse innstilllingene er ikke absolutte og har derfor ikke den store bgetydning. De bør likevel alltid utfylles. Om du ikke har en nettside, så kan du bare skrive https://tikkio.com.

 

 

Sett inn ID i Event Manager

Nå er det tid for å finne ditt ID, slik at det kan kopieres og settes inn i Event Manager. Gå til «Sporingsopplysninger» i kolonnen for eiendommen og klikk på «Sporingskode» rett nedenfor.

 

 

Kopier ditt sporings-ID og gå til Event Manager –> Konto & Rapporter –> Markedsføring, hvor ID’en settes inn i det angitte feltet. Husk å lagre!

TL;DR

  1. Aktivér e-handel
  2. Velg valuta
  3. Sett ID i Event Manager

Gjennom denne artikkelen og tilhørende tema kan du sørge for at vårt billettsystem blir en integrert del av hele din markeds- og salgsaktivitet. Vi anbefaler at du leser vår artikkel «Fra supermarked til checkout flow, tags, triggers og pixels» for å forstå hendelser og kunne utnytte de optimalt i ditt videre arbeide med analyse og marketing.

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er en tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatist, med bred kunnskap i sub-kulturer. Jeg liker å jobbe med CRM-verktøyet Pipedrive, og ha en stor kjærlighet til 1960-tallets soul og beat musikk så vel som Veronica Maggio.