Hopp til innhold

Håndtering av avlyst eller utsatt arrangement

Når du utsetter eller avlyser et arrangement, må du være klar over dine plikter og kjøperens rettigheter og muligheter

Arrangementinnstillinger i Event Manager

Hvis det planlagte arrangementet ditt må utsettes, kan du endre datoen i Event Manager, som automatisk overfører alle kjøpte billetter. Husk også å angi sluttdato for salg av begivenhetsbilletter – dette kan variere fra billett til billett, og kan derfor ikke redigeres automatisk med begivenhetsdatoen.

Det kan også være lurt å vurdere å endre tittelen og beskrivelsen av hendelsen for å gjøre det klart at hendelsen har blitt utsatt.

Hvis arrangementets opprinnelige startdato er overskredet, kan du ikke endre datoen selv lenger – kontakt oss via chat og vi kan endre datoen for deg.

Når du kansellerer, bør du slutte å selge. Hvis du avbryter arrangementet, vil besøkende få en 404-feil deretter, så vi anbefaler at du lar arrangementet bli publisert og redigere billettinnstillingene selv slik at de ikke lenger er tilgjengelige.

 

Plikter og rettigheter

Enten et arrangement blir utsatt eller kansellert, må du være klar over dine plikter og kjøperens krav.

Dine oppgaver som arrangør

For det første har du en plikt til å levere det lovede arrangementet til billettkjøperne. Hvis dette ikke er mulig, har du en plikt til å informere billettkjøpere om endringene til arrangementet så snart som mulig. Du bør kommunisere gjennom alle kanalene dine, for eksempel Facebook, nettsted osv. Men det er også viktig å sende en e-post direkte til kjøperne – les hvordan du får informasjon om billettkjøperne her.

Kjøpers krav

Før du sender noe til billettkjøperne, må du vurdere alternativene som er tilgjengelige for kjøperne i forbindelse med endringene, slik at de kan kommuniseres med i meldingen din. Når den lovede hendelsen endres, har billettkjøperen i utgangspunktet rett til valget mellom refusjon eller en ny billett for en tilsvarende begivenhet.

Det er betydelig uenighet om det juridiske grunnlaget for dette kravet i forbindelse med COVID-19, og vi anbefaler at du søker råd hos din bransjeorganisasjon eller advokat hvis du er i tvil.

 

Kommunikasjon til billettkjøpere

Billettkjøperne kan bli presentert for 3 forskjellige måter å håndtere billettene sine på i forbindelse med endring av arrangementet. Dermed får de det frie valget de har krav på, men hvis de ikke ønsker noe mer enn å beholde billetten, krever det en aktiv handling fra dem. Så langt har denne handlingen vært å sende en e-post til enten du eller oss, som nå er erstattet av å logge på kontoen hans.

Behold billetten => Gjør ingenting
Konverter billett => Logg inn og klikk på en knapp
Tilbakebetale billetten => Logg inn og klikk på en knapp

 

1. Behold billetten

Hvis billettkjøperen ønsker å beholde billetten sin til den nye datoen, må de ikke gjøre noe – billetten flyttes automatisk til den nye datoen for arrangementet du angir i Event Manager og vil dermed fortsatt være gyldig.

2. Konverter billetten

Det kan konverteres til henholdsvis. gavekort eller donasjon, og det krever at du har en spesiell tillatelse aktivert under innstillinger for arrangementet – les mer her.

3. Tilbakebetale billetten

Refusjon gjennom vår plattform krever et depositum fra deg før vi kan aktivere en spesiell tillatelse for det aktuelle arrangementet – les mer her.

 

Prosess for billettkjøperen

Når billettkjøperen ønsker å konvertere eller refundere billettene sine, gjøres dette ganske enkelt ved å logge inn på tikkio.com og velge hvilke billetter som skal konverteres.

 

Standard melding mal for billettkjøpere

Forutsatt at du aktiverer konverteringer og er godkjent for refusjon, er her et malforslag ifbm. kommunikasjon til billettkjøpere.


Du har nå 3 alternativer

Behold billetten din
Gjør ingen tiltak – billetten din er automatisk gyldig for den nye datoen

Konverter billetten din
Du kan konvertere billettene helt eller delvis til henholdsvis. et gavekort eller en donasjon til oss.

Det krever at du logger inn på tikkio.com og går til «Min brukerkonto». Der finner du det aktuelle arrangementet og klikker på «Konverter billetter» for å velge hvilke billetter du vil konvertere.

Tilbakebetale billetten din
Du kan få kjøpet tilbakebetalt helt eller delvis – det krever at du logger inn på tikkio.com og går til «Min brukerkonto». Der vil du finne det aktuelle arrangementet og klikke på «Be om refusjon» for å velge hvilke billetter du ønsker å få tilbakebetalt.

Frist for muligheter

Alternativet til å konvertere eller tilbakebetale billettene utløper 14 dager fra denne meldingen ble sendt – hvis du ikke har gjort noe før da, har du definitivt bestemt deg for å beholde billetten din og avstå fra noen. juridiske krav mht endringen av hendelsen.

Refusjonsfeil

Hvis du mottar en feilmelding når du prøver å få tilbakebetalt, skyldes det mest sannsynlig at debetkortet du opprinnelig kjøpte billettene med ikke lenger er gyldig.

Hvis du har endret debetkortet siden kjøpet ditt, kan du kontakte arrangøren direkte slik at de kan foreta en vanlig bankoverføring til deg.

Hvis du ikke har endret debetkortet siden kjøpet ditt, kan du kontakte Tikkio og de vil prøve å hjelpe deg.

TL; DR

  • Rediger arrangementets innstillinger i Event Manager
  • Kommuniser tydelig til billettkjøpere
  • Tilby billettkjøpere 3 alternativer:
    • Behold billetten
    • Konverter billetten
    • Tilbakebetal billetten

Landesjef Tikkio Danmark | Produkt- & Forretningsutvikling Tikkio international - Jeg har bakgrunn som musiker og finansiell rådgiver i musikkbransjen. Nysgjerrige av natur og drevet av å bygge ting. Mitt favorittverktøy er Notion, og mine største musikalske helter er Oasis, Bruce Springsteen og Kanye West.