Hopp til innhold

Bygg lojalitet til sponsorer, leverandører og faste kunder

Sørg for at de som er lojale kunder får ekstra gode vilkår med lavere priser, anledning til å kjøpe før andre osv.

Som arrangør har man noen kunder som er viktigere enn andre. Det er disse som ofte stiller opp på arrangement, legger igjen penger på billetter og på mat og drikke når de er der, og som ofte kan være gode ambassadører og snakke godt om deg og dine arrangementer. Disse kan man behandle spesielt godt. Hvem er de? Man kan skille mellom to grupper:

1. Lojale kunder.

Dette er de som kjøper oftest og/eller følger deg. Har man en nyhetsbrevløsning der folk er tilknyttet eller en Facebook-side, så kan man starte der. Slipp billettene først til de som står på nyhetsbrev eller slipp de eksklusivt på Facebook-siden din. Da vil de som følger ekstra godt med på deg, føle seg litt ekstra spesielle og kan sikre seg billett før andre. Setter du også prisen ned litt, så vil det stimulere til ytterligere salg. De som ikke står på listen eller følger med på Facebook hører kanskje om dette fra noen som er «innafor» og vil dermed selv melde seg på nyhetsbrev eller like Facebook-siden din.

2. Samarbeidspartnere og sponsorer.

Noen har kanskje sponset arrangementet ditt. Andre tilhører samarbeidspartnere innenfor design, markedsføring, rigging, mat og drikke o.a. Sørg for at også disse får tilgang til billetter først og kanskje til en lavere pris enn alle andre. De er som du opptatt av de kommersielle delene av arrangementet ditt, men de er også privatpersoner som ofte kan være interessert i arrangementene dine som en del av egen meningsfull fritid eller som kundepleie ovenfor sine egne kunder og kontakter.

TL; DR

  • Lojale kunder, sponsorer og andre som må karakteriseres som VIPs er viktige for din lønnsomhet. Bruk muligheten til å behandle disse spesielt godt.

Daglig leder i Tikkio Internasjonal | Medeier - Jeg har bakgrunn fra kommunikasjon, salg, produkt- og forretningsutvikling. Løsningsorientert og utolmodig av natur. Mitt yndlingsverktøy er videokonferanse-løsningen AppearIn. Mine største musikalske helter er Leonard Cohen, Kurt Cobain og Kari Bremnes.