Hopp til innhold

COVID-19

Vi oppfordrer alle arrangørene våre til å lese og forholde oss til artikkelen nedenfor angående COVID-19. Denne artikkelen blir kontinuerlig oppdatert og gjelder alle norske arrangører på Tikkio.

Kjære arrangør,

Som dere har registrert fører Corona-viruset sin utbredelse til store utfordringer – også for vår bransje. Her er noen umiddelbare råd for veien videre.

Stopp billettsalget på avlyste arrangement

  • La arrangementet være publisert, men still inn billetten til å ikke være i salg
  • Legg til informasjon om stoppet billettsalg i eventets beskrivelse – kopier evt. denne teksten inn i toppen av beskrivelsen:“Etter pålegg fra myndighetene blir dette eventet avlyst eller utsatt – billettsalget er derfor stoppet med øyeblikkelig virkning. Vennligst ha tålmodighet, vi arbeider hardt for å finne den best mulige løsning for alle involverte.”

Varighet

Forhold deg til myndighetenes meldinger om varighet til en hver tid og juster informasjon og billettsalg etter det.

Om avlysning eller utsettelse

Hvis du har et event i perioden som ikke kan eller bør avvikles, må du først undersøke mulighetene for å utsette eventet til et senere tidspunkt. Gå i dialog med de som opptrer og spillestedet. Finn en felles beslutning før du orienterer dine billettkjøpere.

Informasjon

Vi anbefaler at du følger med utviklingen – blant annet hos NKA og andre bransjeorganisasjoner jmf. felles uttalelse fra de per 11. mars:https://www.konsertarrangor.no/nyhetsarkiv/2020/musikkbransjen-mobiliserer

Refundering

Be billettkjøperne om å ha tålmodighet og avvente nærmere informasjon. Det er helt spesielle omstendigheter for alle involverte.

Du har mottatt utbetaling for salg fra dine events, så vi anbefaler samtidig at du setter pengene til side inntil alle parter har blitt klokere på hva som skjer videre.

Både Tikkios forpliktelser og våre arrangørers forpliktelser i kjøpsvilkår og arrangementsbeskrivelser, herunder også arrangørs ansvar for gjennomføring av arrangementet, inkludert billettkjøpers rett til refundering, vil opphøre dersom arrangementet rammes av en Force Majeure situasjon før eller under arrangementet. Med Force Majeure menes årsaker som er utenfor Tikkio’s og/eller arrangørs rimelige kontroll, for eksempel større sykdomsutbrudd, nasjonale sikkerhetspålegg eller instrukser fra nasjonale eller lokale myndigheter.

Til sist

Hold hodet kaldt og hjertet varmt – vi er alle i samme båt og skal passe på hverandre!

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er en tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatist, med bred kunnskap i sub-kulturer. Jeg liker å jobbe med CRM-verktøyet Pipedrive, og ha en stor kjærlighet til 1960-tallets soul og beat musikk så vel som Veronica Maggio.