Hopp til innhold

Oppsett av Facebook Business Manager & Pixel

Facebook Pixel er blant de sterkeste verktøy for online markering og dataanalyse. Vi har gjort det lett for alle arrangører å utnytte det hos oss.

Facebook Pixel er på rekordtid blitt en essensiel del av online markering og enhver marketing ekspert vil oppfordre deg til å komme i gang med det – om du ikke allerede har gjort det. Selv uten optimaliseringen av markedsføring, så gir Pixel deg mye data til statistikk og analyse på et sterkt demografisk differensiert nivå.

Når pixelen er installert på en nettside, så sporer den dine brukere og utvalgte «hendelser». Dette gir deg tre verdifulle ting å arbeide videre med.

 • Sporing av besøkende til bruk i målrettede annonser
 • Måling av annonseresultat mot annonseforbruk (ROAS)
 • Brukeropplysninger om besøkende til analyse av målgrupper og segmentering

Vi har den store delen klar – her er dine fire trinn

Denne artikkelen vil fokusere på selve opprettelse av Facebook Pixel, så du kan komme i gang med å spore din trafikk og hendelser hos oss. Vi har delt oppsetningen opp i fire deler.

 1. Opprettelse av en Facebook Business Account
 2. Oppsett av Facebook Business Account
 3. Opprettelse av Pixel
 4. Oppsett av Pixel i Tikkio Event Manager

Når din Pixel ID er satt opp i din arrangørkonto hos oss, så spores hver av dine events automatisk, sammen med utvalgte hendelser og tilhørende parametere – vi har med andre ord gjort alt programmeringsarbeidet for deg.

Hvis du samtidig vil spore på feks. din hjemmeside, så krever det at du legger til din «Pixel Basecode», samt kodene og parameterne for hver av hendelsene du ønsker å spore.

1. Opprettelse av Facebook Business Account

Gå til https://business.facebook.com/ og klikk “Create Account”

Her skal du fylle ut informasjonen som blir spurt etter og klikke «Submit»

Klikk på «Create account» øverst i høyre hjørne.

 

Fyll ut dine opplysninger – disse danner grunnlag for din Facebook Business Account. Facebook Business er en slags parallel platform til «vanlige» Facebook, som du også trenger en personlig konto hos for å kunne opprette en Facebook Business Manager.

2. Oppsett av Facebook Business Account

I dette leddet skal du knytte din side til Facebook Business, velge/opprette en annonsekonto, same tildele roller.

Først skal du koble til din side som det vises nedenfor. Klikk på «Add page», og deretter velger du siden du ønsker å koble opp mot.

 

Start med å legge til en side til din nye Facebook Business konto.

 

Facebook foreslår automatisk alle tilgjengelige sider på deres platform, men du trenger administratortilgang som «privat» Facebook bruker til din egen side for å kunne legge den til Business kontoen.

 

Neste steg for din nye Business-konto er å legge til en annonsekonto – eller opprette en ny. Hvis du allerede har en personlig annonsekonto som utelukkende har blitt brukt til annonser for virksomheten som du oppretter Business-konto for, så gir det mest mening å overføre den eksisterende annonsekontoen. Hvis din eksisterende annonsekonto derimot har blitt brukt til forskjellige formål, så er det en god idé å opprette en ny.

 

Gå til «Business Settings» fra burger-menyen øverst i venstre hjørne.

 

Velg «Ad accounts» i menyen til venstre. Deretter «+Add» midt på siden – og velg så å tilknytte en eksisterende annonsekonto eller (som i eksempelet ovenfor) å opprette en ny annonsekonto.

 

Gi din annonsekonto et navn som matcher formålet eller virksomheten som du har tenkt å bruke den til.

 

En kan godt ha flere Facebook-sider knyttet til den samme Business-kontoen, men det er smart å ha en annonsekonto for hver Facebook-side, så annonsene ikke flyter sammen – hverken økonomisk eller strategisk.

Avslutningsvis skal du tildele roller. Dette gjøres ved å klikke «Add people» og deretter «Manager ad account».

Gi relevante medarbeidere eller partnere adgang til din nye Business Manager.

 

3. Opprettelse av Pixel

Nå skal du opprette din Pixel. Dette gjør du ved å gå til «Pixel» under «Data sources» i menyen til venstre og klikk «+Add».

Velg ett navn til din Pixel og skriv https://tikkio.com som din webadresse. Du kan også velge å bruke din egen webadresse. Det har ingen betydning for pixelens funksjon eller effekt.

 

Velg «Pixels» i menyen til venstre, og klikk «+Add» midt på siden for at legge til en ny pixel.

 

Gi din pixel et navn som matcher virksomheten som du har tenkt å bruke den sammen med.

 

En kan lage flere forskjellige Pixels, så det er god praksis å opprette en Pixel for hver virksomhet som har arbeider med i FBM. En god regel er å ha en én Pixel per Facebook-side man adminitrerer. Den samme Pixelen kan brukes til den brukes til samme forretning på flere forskjellige nettsider, som din egen nettside og hos Tikkio.

 

Gi adgang til Pixelen til de personene som skal arbeide med den i FBM.

 

Til slutt kan det legges til personer til kontoen. Klikk på «Add people» og deretter «Manage Pixel». Man kan tildele forskjellige rettigheter til forskjellige personer, så noen feks bare har tilgang til å lese og analysere på Pixelens data, mens andre har mulighet til å redigere oppsett og innstillinger for Pixelen.

4. Legge til din Pixel ID i Tikkio

Du har nå opprettet en Facebook Pixel ID. Den vil være tilgjengelig som det vises under. Kopier ID-en, så kan det legges til i Event Manager hos Tikkio. Vi har nemlig sørget for hele oppsettet av dine hendelseskoder og verdiparametre på våres side, så du slipper all programmeringen.

 

Kopier din Pixel ID fra FBM.

 

Deretter går du til Event Manager hos Tikkio.com og velg «Konto og rapporter» i menyen til venstre. Velg fanen «Markedsføring» og sett inn Pixel ID-en i Facebook-feltet. Husk å klikke «Lagre».

 

Fyll ut feltet med din Pixel ID i Tikkio Event Manager – resten har vi sørget for.

 

Din Pixel vil nå spore all aktivitet på alle dine besøkende og dere handlinger hos Tikkio, så kan du analysere, målrette og måle dine annonser og gjester. De mest essensielle hendelsene som blir sporet er:

 • ViewContent (besøk på event)
 • AddToCart (billet som blir lagt til i handlekurven)
 • GoToCart (bruker har fortsatt til checkout)
 • EmptyCart (checkout ble ikke gjennomført
 • Purchase (kjøp ble gjennomført)

Vi sender følgende parametre til de relevante eventene:

 • Event ID
 • Billett ID
 • Eventnavn + Billettnavn
 • Antall billetter
 • Billettpris
 • Kjøpssum

 

Vi sender samtidig hele vår katalog inn til Facebook, så det kan matches med dine hendelser og bruker til dynamiske annonser. Vi er i en beta-fase med denne funksjonen, så hvis du ønsker tidlig adgang kan du kontakte oss, så hjelper vi deg videre.

TL;DR

Input

 1. Opprett en Facebook Business Account
 2. Konfigurer oppsett av Facebook Business Account
 3. Opprett Pixel
 4. Legg til Pixel ID i Tikkio

 

Output

 • Analyser din trafikk og dine besøkende
 • Målrett annonser mot besøkende som har utløst spesifikke hendelser.
 • Mål effektiviteten og avkastningen av dine annonser.

Hold et øye med om din Pixel virker

For å kunne teste om din Pixel virker bør du laste ned Google Chrome-utvidelsen «Pixel Helper». Når denne er installert kan du se hvilke hendelser som blir sendt til FBM.

Last ned Pixel Helper

Landesjef Tikkio Danmark | Produkt- & Forretningsutvikling Tikkio international - Jeg har bakgrunn som musiker og finansiell rådgiver i musikkbransjen. Nysgjerrige av natur og drevet av å bygge ting. Mitt favorittverktøy er Notion, og mine største musikalske helter er Oasis, Bruce Springsteen og Kanye West.