Hopp til innhold

Foto- og videomarkedsføring av ditt arrangement

Foto og video styrker kjøpelyst, gir deg mer å spille på i markedsføringen. Men kvalitet er viktigere enn kvantitet. Søk hjelp om du trenger det.

En god visuell presentasjon fra en konsert, festival o.a. gir viktige effekter for deg som arrangør:
  • Det er godt mimremateriale for de som var der og gir et ekstra løft til opplevelsen deres
  • Det gir en litt småguffen – «søren jeg skulle vært der»-følelse for de som ikke var tilstede
  • Det bidrar til en stadig større mediebank for dere som arrangører, som gjør at det senere er lett å finne gode arkivfoto og levende bilder når dere senere skal reklamere
  • Det gir bedre uttelling i markedsføring en saker uten gode bilder/video; får flere likes/kommentarer + at FB o.a. fremdeles prioriterer foto og ikke minst video, fremfor mer statiske uttrykk i sine algoritmer.

Kvalitet!

Dropp å legge ut skjelvende videoer og lavkvalitets-foto tatt med skjelvende hånd og mobiltelefon. Slike opptak legger publikum ut og det er ok, men en arrangør bør ikke svekke egen merkevare med å visualisere eget arbeid på en dårlig måte.

Hva?

Gode bilder er et minimum, video med god lyd er best. Spør artistene om dere kan bruke musikken og la denne ligge på; 1 god låt er ofte nok, men føler du at du trenger flere for å fange stemningen, så kan du vurdere det. Ikke mer enn 3 låter.

Hvor lenge/mye?

For video kan følgende tommelfingerregler være greie utgangspunkt: For teaser er type 30 sekund til et minutt være nok. Som aftermovie fra konsert, show, festival, bør man nok passere minst 1 minutt, mens noe mer enn 3,5 minutt skal mye til å få folk til å se gjennom.

Skal man bruke foto er også her kvalitet sentralt. Mange tar flere titals bilder med varierende kvalitet. Plukk heller ut noen få virkelig gode – igjen; dette er en forlengelse av din merkevare og det etterlatte inntrykket bør være godt.

Eget utstyr og håndtering

Jfr. punktene over: Skal man dokumentere selv, så kjøp et dedikert kamera som håndterer foto og video på en ok måte om dere skal gjøre det selv. De små brikkene til mobilkameraer og ikke minst svake mikrofoner, gjør at det som hovedregel ikke holder. Der finnes mange gode kompakte kameraer med godt lysutbytte og grei nok mikrofon eller input for ekstern mikrofon. Spør gjerne om råd via support@tikkio.com om dere skal kjøpe, så gir vi dere råd.

Ekstern hjelp

Det popper opp med folk som tilbyr slike tjenester. Følg med på hva dere liker av arbeid hos andre arrangører og ta kontakt med de som har levert, eller bruk arbeidet som referanse for hvilket nivå dere forventer. Et godt tips kan være å ta kontakt via medielinjer osv.; der er det mange unge, flinke og ivrige folk som kan gjøre særdeles godt arbeid til en fornuftig pris.

TL; DR

  • Video og foto gir opplevelses- og kjøpelyst
  • Gjennom å planlegge for video og foto bygger du en stadig større minnebank som kan brukes i markedsføring
  • Velg kvalitet fremfor kvantitet
  • Skaff deg ekstern hjelp om du ikke har kapasitet selv

Spør gjerne om råd via support@tikkio.com om dere skal kjøpe, så gir vi dere råd.

 

Daglig leder i Tikkio Internasjonal | Medeier - Jeg har bakgrunn fra kommunikasjon, salg, produkt- og forretningsutvikling. Løsningsorientert og utolmodig av natur. Mitt yndlingsverktøy er videokonferanse-løsningen AppearIn. Mine største musikalske helter er Leonard Cohen, Kurt Cobain og Kari Bremnes.