Hopp til innhold

Konsertproduksjon

Er du konsertarrangør? i så fall er konsertproduksjon en viktig del av virksomheten din. Vi har samlet viktig kunnskap om konsertproduksjon - slik at du kan holde oversikt over det hele.

I det følgende innlegget åpner vi emnet for konsertproduksjon og samler alle lenker til innlegget vårt om de tekniske aspektene ved konsertproduksjonen.

Tikkio ønsker å være mer enn bare et solid og enkelt billettsystem for våre arrangører. Vi ønsker å være en partner som alltid er tilgjengelig med tips, råd og kunnskap innen eventbransjen.

Først og fremst kan dette innlegget sees på som en introduksjon til hvilke aspekter du trenger å forholde deg til når det gjelder konsertproduksjon. Det er flere forskjellige elementer og ofte vil det være flere faggrupper knyttet til dette emnet.

Hvor skal vi begynne?

For å ha en konsert krever det et sted. Det kan være innendørs eller utendørs, i dine egne eller andres lokaler, på puber eller i kulturhus.

Det viktigste er å finne et sted som passer deg. Mange arrangører i dette landet arrangerer leide eller lånte lokaler, noe som har sine klare fordeler. Å bygge og drive ditt eget sted tar mye – så tenk deg om to ganger før du starter deg inn i den virksomheten for å gjøre konserter.

Som vist nedenfor (se innlegg om arena) har vi nærmere spesifisert hvilke tanker du bør ha når du leter etter det perfekte stedet for ditt arrangement. Dette valget er veldig viktig for resten av konsertproduksjonen.

Konsertproduksjon er også uløselig knyttet til økonomi og mange andre tenkelige ressurser. Det er derfor grunnleggende at dette blir utgangspunktet når du begynner å planlegge en eller flere konserter.

Hvis du planlegger å etablere et sted, kreves mer informasjon og veiledning enn du finner her. Det samme gjelder hvis du planlegger en større utendørsfestival. Det er alltid en god ide å alliere seg med erfarne fagpersoner i slike tilfeller.

 

 

Spillested

Scene

Utstyr

 

Lyd

Backline

Lys

Om du har spørsmål om billettløsningen vår eller noe som helst annet knyttet til produksjon er vi alltid tilgjengelig via chat-funksjonen eller via support@tikkio.com