Hopp til innhold

Spillested

Det er vanskelig å finne et spillested for ditt arrangement. Denne posten kan forhåpentligvis hjelpe deg som arrangør å gjøre det riktige valget.

Et godt billettsystem er bare en del av totalløsningen du må se etter for å lykkes som arrangør. Lokalet som du tar i bruk for konserter, teater, standup eller annet betyr uendelig mye for opplevelsen av arrangementet ditt.
Konsertlokalet skaper rammene for alt og kan bidra til å skape den gode konsertopplevelsen for publikum, artisten og deg som arrangør. Derfor er det også en rekke elementer og tiltak du bør ta i betraktning før du bestemmer deg for konsertlokalet for ditt arrangement.

Her har vi prøvd å lage en oversikt over hvilke tanker du bør ha om ditt kommende konsertlokale. Noen av tingene kan virke åpenbare – men det gjør det ikke mindre relevant å inkludere i dine overveielser.


Sikkerhet for brann m.m.


En av de viktigste temaene er sikkerhet – inkludert brannsikkerhet etc. Finn ut om kapasitetskravet ditt overholder lokale brannsikkerhetsregler. Det er lurt å spørre det lokale brannvesenet om råd hvis du er i tvil. Mange av de faste konsertlokalene er klar over disse reglene og er forhåndsgodkjent.

Synlighet og lyd


En annen faktor som er avgjørende for konsertlokalet ditt, er tilgjengeligheten når det gjelder å kunne se og høre godt det som foregår på scenen. Dette er både for å unngå misfornøyde billettkjøpere og for å unngå press blant publikum mot scenen.

Publikumsflyt


En ting som vi i Tikkio er spesielt erfarne med er publikumsflyt.
Selv om denne typen logistikk kan virke kjedelig, er det viktig å tenke på når du velger et konsertlokale. Blir for overfylt med publikum? Virker det som om rommet er tomt selv om konserten er usolgt? Er det mulig å komme seg til baren, toalettet og få skannet billetten uten store køer?

Ventilasjon


Et spillested blir raskt varmt og det er dårlig luft. Forsikre deg om at rommet har tilstrekkelig ventilasjon for et utsolgt hus på en varm sommerdag, og sørg samtidig for at det er passende varmt på en kald vinterdag.

Akustikk


Når du velger et konsertlokale, er akustikk et viktig element. Det kan ikke bli understreket hvor viktig lyd er.
Et såkalt «tørt» rom har det beste utgangspunktet for en lydtekniker. Det lar deg kontrollere lyden bedre og legge til eventuelle effekter og skape en bedre lydopplevelse. Det kommer selvfølgelig an på om du vil ha et hardt uttrykk, men betongvegger, betonggulv og mange søyler kan gjøre det vanskelig å få «den gode lyden». Hard lyd eller re-banging kan avhjelpes med få og små lite praktiske verktøy som tepper og annet belegg. Hvis du er i tvil, er det alltid lurt å ha en lydtekniker i denne avgjørelsen.

 

Denne posten om spillested er en del av vår serie om produksjon. Om du vil se mer som dette, så ta en titt på vår vår hovedartikkel om temaet

If you have questions about choosing a concert venue or how our ticket system can work in your set-up, do not hesitate. We are always open for advice. You can contact us in the chat function on the site or at support@tikkio.com