Hopp til innhold

Miljø-policy

Tikkio tar sitt ansvar når det gjelder miljø. Vår og arrangørenes virksomhet bidrar til at klimaavtrykket blir så lite som mulig.

Miljøet og klimaforandringene er en av vår tids største utfordringer. Tikkio som billettsystem og varesalgsløsning må ta sitt ansvar også på dette feltet. Og det gjør vi.

Opplevelser der folk bor

Blant de største klimasynderene er utslipp i forbindelse med reiser. Hvorfor reiser folk? Privat så reiser folk ofte for å berike livet sitt gjennom opplevelser enten det gjelder konserter, festivaler, foredrag eller messer.  Arrangementbransjen kan bidra positivt til å redusere reisevirksomhet til innbyggerene ved at opplevelsene flyttes til der folk bor. Det gir langt mer mening for miljøet at noen få artister, komikere, teaterskuespillere eller konferanseholdere er de som står for forflyttingen. Slik kan titusenvis av mennesker få opplevelser der de bor eller i umiddelbar nærhet.

Kjøp og forflytning av utstyr og mennesker

Mange av våre konkurrenter baserer verifisering av billett- og varekjøp på maskinvare. Dette inkluderer servere, skannere og strømforsyning som må sendes fra et lager til stedet hvor konserten, festivalen, messen eller konferansen skal finne sted. Denne transporten innebærer en betydelig miljøbelastning.

Tikkio baserer all scanning på at det kan løses med enhver IOS- eller Android-enhet på markedet gjennom bruk av apper som er gratis å bruke og at datahåndteringen skjer i skyen, uten behov for lokale servere. Dermed trenger man ikke å investere i dedikert utstyr for dette, men kan bruke helt alminnelige telefoner eller nettbrett.

Digitale møter

Tikkio baserer seg videre på en filosofi om self-service; alle arrangører skal kunne håndtere scanning av billetter o.a. selv uten at Tikkio sine representanter trenger å være tilstede. Redusert reisevirksomhet for Tikkio´s medarbeidere bidrar til redusert klimaavtrykk.

Tikkio har arrangører spredt over et stort geografisk område. Vi vektlegger at de skal være selvdrevet uten vår hjelp gjennom at grensesnitt er enkelt å forstå og en lett tilgjengelig kunnskapsbase om ethvert relevant tema.

Når vi må ha møter med våre arrangører, leverandører og andre samarbeidspartnere, så prøver vi i så stor grad som mulig å bruke videokonferanser. Dette gjør vi på daglig basis og med stort hell. Dette reduserer miljøbelastningen, men sparer også selskapet for mye tidsspill til reiser.

TL;DR

  • Arrangementsindustrien reduserer reisevirksomhet ved at folk får opplevelser der de bor
  • Med Tikkio trenger man ikke gå til innkjøp av eget utstyr og drive med forsendelser av dette til arrangementsted
  • Tikkio er et selvdrevet billettsystem for arrangøren og Tikkio sine medarbeidere trenger ikke å reise for å være tilstede
  • Tikkio bruker digitale møtesteder for kommunikasjon og reduserer dermed reisevirksomheten til møter til et minimum

Vi i Tikkio gjør alt vi kan for å være det beste billettsystemet på markedet. I dette ligger det også å ta et medansvar for å redusere miljøbelastningen. Har du innspill til ytterligere tiltak vi kan gjøre på dette feltet eller trenger rådgivning om temaet, så nøl ikke med å ta kontakt via support@tikkio.com eller via chat-vinduet som er tilgjengelig i Event Manager.

Daglig leder i Tikkio Internasjonal | Medeier - Jeg har bakgrunn fra kommunikasjon, salg, produkt- og forretningsutvikling. Løsningsorientert og utolmodig av natur. Mitt yndlingsverktøy er videokonferanse-løsningen AppearIn. Mine største musikalske helter er Leonard Cohen, Kurt Cobain og Kari Bremnes.