Hopp til innhold

Om oss | Norge

Buddies white purple

Bakgrunn

Historien om Tikkio er uløselig knyttet til to fettere - Ante og Lars Giskeødegård fra øya Giske, med Sunnmørsalpene mot øst og storhavet utenfor. Disse spilte i popgruppen The Margarets i mange år. Så arrangerte de en vennefest som utviklet seg til en stadig større festival, den nå internasjonalt anerkjente Sommerfesten på Giske.

De opplevde at kompetanse, energi og selvtillit på ett felt, kunne tas videre til stadig nye områder med suksess. Hos og rundt firmaet Momentium har så knoppskytingen fortsatt med stor kraft de siste årene: Et lydstudio ble reist i fjæresteinene. Et programmeringsselskap, lyd- og lysproduksjoner, fotografer og videografer, eventselskaper og reklamebyrå, stadig flere festivaler, konserter og utesteder regnes som en del av Momentium-familien. Og Tikkio.

Tikkio ble etablert som følge av et irritasjonsmoment med de billettsystemene som var tilgjengelig på markedet: Dyrt, lite brukervennlig og manglende funksjonalitet for å ta i bruk dataene som samles inn i forbindelse med et arrangement. Og ikke minst; manglende stabilitet. Da ett valgt billettsystem brøt sammen i forbindelse med en festival i Ålesund fikk Momentium nok. "La oss gjøre det selv". Og slik ble det.

Tikkio var først en billett- og varesalgsløsning kun for Momentium sine arrangementer, men har fra 2014 vært et eget selskap og blitt tilbudt også til andre. 1500% omsetningsøkning fra starten frem til i dag, viser at Tikkio har truffet godt med det som er verdigrunnlaget:

"Sikkert, raskt, smart"

Tutorials white purple

Utvikling

Systemet har siden starten vært sikkert og enkelt å forholde seg til og det burde være selvsagt for ethvert billettsystem eller varesalgsløsning. Men det er i hvordan Tikkio samspiller med data som fremkommer, rapporter og evalueringsverktøy som er og blir vår viktigste oppgave fremover. Her er tett kontakt med våre arrangører og sluttkundene vesentlig. Og denne kontakten er virkelig et gjensidig partnerskap.

Tikkio er foruten å være et billigere alternativ enn våre konkurrenter også uten bindingstider. Våre konkurrenter opererer gjerne med kontrakter som løper over flere år. I Tikkio kan en hvilken som helst - eller alle - arrangørene forsvinne over natten om ikke vi leverer godt nok. Dette holder oss på tå hev hele tiden. Våre arrangører blir hos oss fordi de vil, ikke fordi de må.

Noen år etter oppstarten er Tikkio blitt veldig forskjellig fra det vi en gang var. Vi har blitt enda rimeligere å bruke, men med betydelig mer funksjonalitet. Men forretningsfilosofien er den samme og vi er fremdeles utviklet, drevet og eigd av folk med betydelig kompetanse og kjærlighet til arrangementsfeltet.