Hopp til innhold

Privat billettsalg – og svindel

Det er mye risiko knyttet til salg som foregår mellom private. Her er mulighetene for forvirring og svindel for eksempel.

Her kommer noen generelle råd og innspill for å redusere billettjuks og øke omsetning

1. Steng for privat billettsalg på egne Facebook-sider og på arrangementssidene på Facebook. Slike posteringer gjør det vanskeligere å være synlig med den informasjonen som du som arrangør vil ha ut. Dette reduserer strengt tatt omsetningspotensialet ditt på arrangementet ditt.

2. Husk at privatsalg skaper mye ekstraarbeid. Dette kan skje ved uhell eller bevist fra de som kjøper og selger. Dermed kan noen møte opp med en billett som er skannet tidligere. En publikumer med ugyldig billett, tar gjerne like lang tid som å skanne inn som flere titals andre. I tillegg blir det gjerne dårlig stemning og eventuelt behov for vektere å trå til.

3. Legg med jevne mellomrom ut en tekst på egne nettsider/Facebooksider (side/arrangement) der det opplyses om fenomenet. Her følger forslag til standardtekst:

Ugyldige billetter i omløp

«Noe av det tristeste og mest frustrerende som finnes både for publikum og arrangør, er når en publikumer møter opp med en falsk billett eller en som er skannet inn allerede. Dette skjer dessverre ofte. Kun billetter som du selv eller noen du stoler helt og fult på har kjøpt via www.tikkio.com eller Tikkio-appen er garantert gyldige. Så lenge det er ledige billetter på vårt arrangement, er det ingen grunn til å sjanse på å kjøpe billetter fra bekjente eller fremmede via Facebook eller Finn.no. Møter du opp med falsk eller brukt billett, så går du glipp av hele opplevelsen om det da ikke er ledige billetter på tampen og disse kan kjøpes i døra.»

TL;DR

  • Steng for billettsalg på egne Facebooksider
  • Privatsalg øker risiko for forvirring og svindel og dermed ekstraarbeid for deg som arrangør
  • Legg ut standardtekst på Facebook- og nettsider der du orienterer publikum om farene ved å kjøpe billetter privat

Nøl ikke med å ta kontakt med oss via support@tikkio.com om du trenger ytterligere rådgivning om dette temaet.

Daglig leder i Tikkio Internasjonal | Medeier - Jeg har bakgrunn fra kommunikasjon, salg, produkt- og forretningsutvikling. Løsningsorientert og utolmodig av natur. Mitt yndlingsverktøy er videokonferanse-løsningen AppearIn. Mine største musikalske helter er Leonard Cohen, Kurt Cobain og Kari Bremnes.