Skip to content

Er du havnet i den kjedelige situasjon at du må avlyse ditt arrangement. Vi hjelper deg med å refundere.

Er du kommet i den uheldige situasjonen at arrangementet ditt er blitt avlyst? Eller har du noen enkelte kunder som du vil refundere billettene til? Og hvordan skal du i det hele tatt forholde deg til ønsket om refunderinger fra kundene. Frykt ikke. Tikkio er ikke bare et billettsystem, men også en rådgivningspartner om uhellet skulle være ute.

Hvilke rettigheter har kunden til refundering?

Som det går frem av våre brukervilkår og retningslinjer for kjøp, er det kundens eget ansvar å sikre seg at det er kjøpt billett til det rette arrangementet. Tikkio kan hverken refundere allerede kjøpte billetter eller bytte disse til andre billetter uten arrangørens samtykke. Det er opp til deg som arrangør om du ønsker å refundere ved feilkjøp eller om sluttkunden har blitt forhindret fra å møte på grunn av sykdom eller lignende. Merk deg at selv om du ikke plikter å refundere ved sykdom, dødsfall i familien eller lignende, kan det være lurt å gjøre det likevel av mellommenneskelige grunner og i forhold til omdømme. En kunde i en livskrise vil sette pris på at du gjør hva du kan for å lette byjørden.

Er hele arrangement avlyst?

Kjøpte billetter til et avlyst arrangement blir utelukkende refundert på arrangørens vilkår. Arrangøren er ansvarlig for alle refunderinger.

Dette kan gjøres på følgende måte:

 1. Hent en deltagerliste i Event Manager fra det gjeldende arrangementet.
 2. Send en samlet epost ut til alle kundene
 3.  Eposten bør inneholde:
  • Årsak til avlysning.
  • Forespørsel om bankopplysninger til refundering.
  • Deadline for tilbakemelding og tilbakebetaling.
 4. Opprett et dokument der du kan legge inn informasjon som du får tilbake, slik at du har god oversikt over hvem du har fått svar fra.
 5. Overfør pengene.

Du skal være oppmerksom på at Tikkios provisjon også skal tilbakebetales til kunden – da dette var tatt med i den angitte salgsprisen.

I visse tilfelle kan Tikkio teknisk bistå med refusjon av billetter, men du skal stille garantier til Tikkio, inden evt. refusjon kan gjennomføres. Oftest kan disse garantiene motregnes hvis du har ytterligere salg i gang.

Er der tale om få enkeltstående refunderinger?

I og med at Tikkios arrangører mottar ukentlige utbetalinger, henviser vi til at du som arrangører bruker overstående refunderingsmetode.

Tikkio er aldrig forpliktet til å håndtere refusioner – idet forretningsforbindelsen er mellom arrangøren og kunden.

Hvis du har et større igangsatt billettsalg, kan der inngås en avtale med Tikkio om løpende refundering. Dette krever også garantier og avtale.

 

TL;DR

 • Et avlyst arrangement blir utelukkende refundert på arrangørens vilkår.
 • Arrangøren er ansvarlig for alle refunderinger.
 • Du skal være oppmerksom på at Tikkios provisjon også skal tilbakebetales til kunden.
 • I visse tilfelle kan Tikkio teknisk bistå med refusjon av billetter.

Har du spørsmål om refundering, rettigheter eller andre deler av Tikkios billettløsning, så spørr oss gjerne.

Du kan kontakte oss via chat-funksjonen i Event Manager eller via support@tikkio.com

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er en tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatist, med bred kunnskap i sub-kulturer. Jeg liker å jobbe med CRM-verktøyet Pipedrive, og ha en stor kjærlighet til 1960-tallets soul og beat musikk så vel som Veronica Maggio.