Hopp til innhold

Tikkio i 2019 og nye mål for 2020

Nå når vi ser tilbake på 2019 har vi fortsatt høy vekst, mye ny funksjonalitet og enda mindre supportandel.

Høy vekst – lav supportandel

Tikkio har bak seg nok et godt år. Vi har lykkes med å holde prisene lavt og tilby stadig mer funksjonalitet. Dette er tydeligvis en kombinasjon som fenger stadig flere. Vi passerte i fjor 2100 arrangørkontoer, med rundt 650 nye arrangører i dette året alene . Vi ligger passerte ved årsskiftet 430.000 registrerte sluttkunder og 220 mnok gikk gjennom løsningen.

Vi er kommet godt i gang i Danmark som billettløsning for små og store arrangører der. Nye land står for tur i 2020.

Det som kanskje er spesielt gledelig er at supportandelen fortsatt er sterkt synkende både fra arrangører og sluttkunder. Det betyr at vi gjør noe riktig. Vi vil fortsette med holdningen om at enhver supporthenvendelse er et personlig nederlag for oss som jobber her; Tikkio skal være et billettsystem som er enkelt å bruke for alle.

Nye apper

I fjor lanserte vi også Tikkio Enter – en app for arrangører som gir mer funksjonalitet til å håndtere innslipp, inkludert en offline-funksjon som gjør at man skanner fortere og klarer seg uten nett om det skulle falle ut. Nye apper for sluttkunder er også på vei.

Funksjonalitet for arrangører i fokus

Mye ny funksjonalitet er kommet på plass i 2019 – særlig for dere arrangører. Vi har siden starten vært veldig gode på hvordan sluttbrukeropplevelsen med Tikkio er. I 2019 har vi kommet med mange nyheter som først og fremst kommer arrangørene til gode når det gjelder å planlegge, gjennomføre og evaluere arrangement. Dette blir det også fokus på fremover.

Bedre salg

For dere som er arrangører har dere sett stadig flere verktøy for sporing av markedsføring via Facebook, Snapchat, Instagram og Google. Dette legger dere opp selv under Markedsføring i Event Manager. Her er det mye å hente. Vi bistår gjerne gode råd om hvordan markedsføring, prismekanismer (rabattert forhåndssalg m.m.) o.a. kan løfte forhåndssalget deres og gi dere bedre likviditet, bedre planleggingsgrunnlag og selvtillit før arrangementsstart. Tikkio er fremdeles drevet og eigd av bransjefolk, og gjennom erfaringer disse årene så har vi mye å bidra med.

Vi vil fortsette med å komme med rapporter, funksjonalitet og råd som kan bidra til bedre salg for dere.

Vi benytter anledningen til å takke for året som var og ser frem til fortsettelsen!

TL;DR

  • Høy vekst, lav support
  • Fokus på arrangør-funksjonalitet
  • Markedsføringshjelp
  • Tikkio Enter-app for bedre adgangskontroll

Har du noen tilbakemeldinger for oss?

Vi håper dere opplever terskelen som lav for å ta kontakt med oss enten på support@tikkio.com, på Facebook-chat og telefon.

Skulle dere ha flere innspill så bruk disse kanalene flittig eller svar på denne eposten om du har innspill til forbedringer.

Daglig leder i Tikkio Internasjonal | Medeier - Jeg har bakgrunn fra kommunikasjon, salg, produkt- og forretningsutvikling. Løsningsorientert og utolmodig av natur. Mitt yndlingsverktøy er videokonferanse-løsningen AppearIn. Mine største musikalske helter er Leonard Cohen, Kurt Cobain og Kari Bremnes.