Skip to content

Tikkio lanserer donasjonsløsning, samt salg av TBA-billetter

Korona-viruset har massive effekter for hele samfunnet. En av bransjene som ble rammet tidligst og hardest var og er arrangørbransjen.

Flesteparten av norske arrangører, artister, utesteder, teknikere og andre som lever av at folk møtes, har fått livsgrunnlaget rykket under føttene på få dager. Tikkio er et onlinesystem som brukes av over 2000 arrangører, artister og utesteder i Norge og Danmark til salg av billetter, varer og tjenester.

– Vi ble i sin tid etablert av artister og arrangører og er fremdeles eigd og drevet av bransjefolk. Vi har hatt tunge dager sammen med arrangørene og artistene som i dag benytter seg av vår løsning. Etter det initielle sjokket, bestemte vi oss for å slå tilbake for å bidra til å redde bransjen som vi er så avhengige av og glade i. Derfor lanserer vi nå en løsning for donasjoner til arrangører, artister, utesteder, teknikere og alle andre som er rammet, sier Kjetil Aarseth, Ceo i Tikkio.

Selvhjelp til selvkost

– Vi drives av bransjefolk og erkjenner at vi er helt avhengige av at bransja overlever. Donasjonsløsningen tilbyr vi til selvkost, slik at mest mulig tilfaller bransja. Den som bruker donasjonsløsningen får fortløpende utbetalt 96% av det som kommer inn. Ytterligere 1% donerer vi til de mange flotte bransjeorganisasjonene som nå kjemper for at artister, arrangører, utesteder og andre kulturarbeidere skal

kunne gå en lysere fremtid i møte. Det ligger mye ekstraarbeid i den nye funksjonaliteten og vi dekker alt av transaksjonskostnader mot bankene, serverleie og alt av administrasjon. Er vi heldige, klarer vi kanskje å nærme oss selvkost, håper Aarseth.

For alle

Utover de mange arrangørene og artistene som allerede er registrert hos Tikkio, er det mulig for nye arrangører og artister å registrere seg nærmest på minuttet. Alt man trenger er et organisasjonsnummer. De fleste i målgruppen har dette. Skulle det være noen som ikke har dette på plass hos noen trengende, så vil Tikkio hjelpe de i gang med en mer manuell løsning.

Donasjoner

De som har en arrangørkonto, kan med ett klikk via publiseringssystemet til Tikkio aktivere en donasjonsknapp, slik at de som vil donere kan begynne å gi umiddelbart.

– I den krisen vi har vært inne i nå noen dager, så ser vi allerede av diskusjoner på sosiale media av folk flest ønsker å bidra til at en arrangør, artist, andre kulturarbeidere kan stå sterkere fremover. Vi tilbyr nå et rammeverk for en ryddig overføring av penger direkte til de som trenger det mest, sier Aarseth.

TBA-billetter

En dag er krisen over og folk kan begynne å møtes igjen på kulturarrangementer. Men ingen vet når ennå. Men en dag blir det. Tikkio har derfor også lansert en billettype som de har valg å kalle «TBA-billetter». Da kan publikum kjøpe billetter til sin favorittartist allerede nå, gi artisten selvtillit og bedre økonomi, og selv ha noe å glede seg til.

De artistene Tikkio har vært i snakk med gjennom hektiske dager og netter i utviklingsprosessen ønsket et alternativ til donasjoner. «Vi vil jo helst opptre», er omkvedet. Nå har de altså muligheter til å få betalt nå for opptredener når folk igjen kan møtes trygt.

Strømming

Mens donasjoner og billetter til post Korona-arrangement er nyvinninger, kan Tikkio sin vanlige billettløsnring også brukes til billettsalg til de mange opptredenene som kommer fremover via webkamera og sosiale media. For arrangør, innebærer salg av billetter til disse arrangementene en like ryddig oppgjørs- og rapporteringsform som enhver vanlig konsert. Dette letter også administrasjonen i ettertid med tanke på rapportering til skattemyndigheter og rettighetsorganisasjoner.

– En stund fremover er denne formen for live-spilling den nye normalen. Da må både artister, arrangører og vi tilpasse oss det. Med billettløsningen vår, kan publikum kjøpe billetter kjapt og enkelt som før, og få tilgang til konsertene ved tilsendt link eller på annen måte, sier Aarseth

Mer venter

Etter at de nye tjenestene har blitt testet av arrangører og artister de siste dagene, føler vi oss trygge på at vi lanserer en tjeneste som er god nok på den korte tiden vi har hatt. Nå vil vi se hvordan dette utvikler seg og fortsette å tilpasse løsningen.

– Vi ser ikke bort ifra at det kan bli litt hikke i begynnelsen etter en utviklingsprosess som har foregått på rekordtid. Vi ber om tålmodighet og tilbakemeldinger på hvordan vi kan bli enda bedre, sier Aarseth.

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er en tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatist, med bred kunnskap i sub-kulturer. Jeg liker å jobbe med CRM-verktøyet Pipedrive, og ha en stor kjærlighet til 1960-tallets soul og beat musikk så vel som Veronica Maggio.