Hopp til innhold

Tikkio på Jugendfest 2019

25.000 mennesker. 2 dager. 1 billetsystem - Slik lykkes Jugendfest å selge ut hvert år?

Jugendfest holdes på Color Line Stadion i Ålesund og de siste årene har festivalen blitt utsolgt. Det er mange mennesker! Hele 25.000 mennesker var tilstede i år, fordelt på matta, tribunene og VIP-rom.

At det ble utsolgt sier mye om tilliten som Jugendfest har oppnådd gjennom årene.

At alle earlybird-billettene til Jugendfest 2020 fløy ut på noen minutter mandagen etter årets arrangement, sier enda mer.

Ante og Lars Giskeødegård er eiere og deler hovedansvaret for å drive Momentium – en festivalarrangør med flere andre festivaler på skrytehylla: Sommerfesten på Giske, Ålesund Live, Utopia i Stavanger og Festningen i Trondheim.

I tillegg arrangerer de en rekke større konserter: Elton John, Sting, Mark Knopfler, A-ha og andre verdensnavn har besøkt Ålesund med Momentiums hjelp.

 

Så hva er hemmeligheten?

«Alt henger sammen med alt. Det dreier seg om å se hele arrangementet under ett, som en totalitet. Man skal ha den store ideen, den gode bookingen, vite hvilken artist som kan slå an. Så starter arbeidet med detaljene.»

Hvordan markedsføre og til hvem og på hvilket tidspunkt?

«Finne rett sted og sørge for at logistikk og infrastruktur holder. Så lage en ramme rundt artist og sceneopptredenen som gir noe mer. Som understøtter dette som en sosial happening. Mat, drikke, servicenivå og sikkerhet må være som forventet – og helst over.»

Klart definerte ansvarsområder for enkeltpersoner internt og på leverandørsiden, høy gjensidig tillit og dra lasset sammen i tykt og tynt over tid er oppskriften, forteller Ante og Lars.

Tikkio ble faktisk utviklet som et svar på at et annet billettsystem brøt sammen i forbindelse med Jugendfest 2011 og Momentium har vært med som viktig bidragsyter til utviklingen.

Fra 2012 har Tikkio vært stolt leverandør av billett- og varesalg til Jugendfest, 1800 andre arrangører og tusenvis av arrangement.

Jugendfest og 1800 andre arrangører bruker Tikkio allerede. Er du interessert i å prøve så kan det gjøres uten omkostninger for opprettelsen av arrangørkonto, med markedets laveste provisjon på oppnådd omsetning og uten noen som helst bindingstid.

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er en tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatist, med bred kunnskap i sub-kulturer. Jeg liker å jobbe med CRM-verktøyet Pipedrive, og ha en stor kjærlighet til 1960-tallets soul og beat musikk så vel som Veronica Maggio.