Denne guiden viser deg som arrangør hvordan du bruker Tikkio sin scanningfunksjon. Guiden dekker alt fra opprettelse av scanner til bruk av denne.

Opprettelsen av scanner-funksjonen består av følgende 3 ledd

  1. Opprett scanner i Event manager
  2. Hent scanner-app
  3. Pålogging på scanner-apa

Alt du foretar  du foretar deg i Event Manager forblir en kladd inntil du publiserer arrangementet ditt, så du kan trygt prøve deg forsiktig frem

 

1. Opprettelse av scanner i Event manager.

Det første du skal gjøre er å logge inn i Event Manager med din arrangørkonto på www.tikkio.com

Deretter skal du velge det arrangement som du ønsker å opprette en scanner til. Klikk på arrangementet og så blir du sendt til hovedsiden for arrangementet, hvor du blant annet kan orientere deg om omsetningen, antall solgte billetter m.m.

Klikk på fanebladet «Scannere», som det er angitt på bildet nedenfor.

Klikk på fanebladet «Scannere» og så blir du sendt til siden hvor du styrer scanner-funksjonen.

Du skal nå oprette en scanner og definerer hvilken type scanner du ønsker. På «Scannere»- siden i Event manager vil du finne en trinn-for-trinn-guide for opprettingen.

Klikk på «Opprett scanner» så blir du bedt om å velge hvilke billetter og varer scanneren din skal administrere. Er du i tvil, så velger du alle tilgjengelige. Du kan også velge om statistikk skal være synlig eller ikke – dette viser hvor mange billetter som er solgt og skrevet ut, samt hvor mange av disse som er scannet inn.

Når dette er gjort klikker du på knappen «Opprett scanner» og dine innstillinger vil bli lagret. Du har nå opprettet din første Tikkio Scanner-funksjon.

Når du oppretter scanneren din, skal du også velge hvilke billetter og varer scanneren din skal gjelde for. Du kan også velge alle.

Tips: Hvis du ønsker flere forskellige scannere til ét arrangement er det en god idé å gi et tydeligt navn til den enkelte scanner. 

 

2. Hentning af Scanner-app.

Så skal du bruge en smarttelefon eller et nettbrett som din fysiske scanner.

Hent appen “Tikkio scan” som er gratis tilgjengelig hos både Google Play og i App Store. Du kan bruge direktelinkene nedenfor.

 

 

Når appen er hentet skal du til siste fase som er å logge inn på scanneren.

3. Login på scanner.

Når appen “Tikkio scan” er åpen, blir du bedt om å logge på et arrangement med en QR-kode. Trykk på knappen «Logg inn» og hold den over QR-koden som du ser på denne siden i nettleseren din.

Du vil nå se at du er logget inn på det gitte arrangement, samt scanner-navn på nettbrettet eller på telefonen du bruker. Du kan nå trykke på Scan-knappen og begynne å scanne billetter.

Når du oppretter scanneren din, skal du også velge hvilke billetter og varer scanneren din skal gjelde for. Du kan også velge alle.

TL;DR

3 ledd i opprettingen av scanner

  • Opprett scanner
  • Last ned app
  • Login på app

En scanner som du kan bruke med hvilken som helst smarttelefon eller nettbrett er et ledd i vårt tilbud om et enkelt, fleksibelt og billig billettsystem. Vi prøver hele tiden å bli bedre. Du kan når som helst ta kontakt med oss om du trenger hjelp med oppsetning av arrangement i vår billettløsning. Den enkleste måten å ta kontakt på er via livechatten som er tilgjengelig på alle sider i Event Manager.

Jesper Ravn-Jensen

Jesper Ravn-Jensen

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark. Jeg er en tidligere musiker med en Cand.soc i Economics and Business Administration. Pragmatist, med bred kunnskap i sub-kulturer. Jeg liker å jobbe med CRM-verktøyet Pipedrive, og ha en stor kjærlighet til 1960-tallets soul og beat musikk så vel som Veronica Maggio.