Hopp til innhold

Til kamp mot billettgebyr og billettavgifter

Er du du som arrangør lei av uoversiktlige gebyrer og avgifter knyttet til din billettleverandør? Det er vi!. Derfor tilbyr vi full transparens. Dette er våre tanker om gebyrer.

Hvem vinner på høye gebyrer?

Både som arrangør og som billettkjøper kan man undre seg over hvordan billettgebyr og -avgiftene er satt sammen og hva de betyr for hva man sitter igjen med selv. Og hvordan kan det være at man noen steder skal betale 15-20 kroner i gebyrer for en billett til 80 kroner. Hva er rimeligheten i at man som arrangør skal gi bort opp mot 10-15% i avgifter til billettleverandøren? Høye og ikke minst uoversiktlige billettgebyrer kommer ingen til gode – hverken arrangøren eller kunden.

Gebyrer og avgift er ikke ord vi liker

Først og fremmest har ordene gebyrer og avgifter en negativ klang. Videre det det ofte med på å forvirre både arrangør og publikum med tanke på den reelle prisen for billetten. Derfor har Tikkio alltid lagt vekt på at sluttkunden alltid skal se den reelle prisen med en gang – alt inklusivt.

Det kan videre for arrangører være vanskelig å gjennomskue hvordan gebyr- og avgiftspolitikken er lagt opp, om en billettleverandør skal ta gebyr fra kunden, fra arrangøren og transaksjonsgebyrer . I totalitet bidrar dette til å forvirre og tilsløre.

Hvorfor skal det være så vanskelig å få oversikt?

Det ærlige svar må være at det komplekse regnestykket gjør det vanskelig for arrangøren å vurdere alternative billettsystemer og dermed skifte billettløsning. Derfor er Tikkio gått til kamp mot dette med faste lave kostnader for bruk av plattform, apper, support, rådgivning og alt annet som skal til for å få til et godt billettsalg. En fast sats gjør det lett for arrangør å vite hva man sitter igjen med selv til slutt. Publikum skal stole på at prisene de ser først også er de som de ender opp med å betale – uten skjulte gebyrer eller avgifter.

Argumenter mot transparens?

I mange tilfeller går hele billettavgiften til billettselskaper og selv om arrangøren skulle argumentere med at dette betales av sluttkunden, endrer det ikke på at det i praksis blir et tap både for arrangøren og billettkjøperen. I siste instans handler det om å få mest mulig kultur og opplevelser for pengene.

TL;DR

  • Hverken arrangøren eller kunden får noe positivt ut av høye gebyrer.
  • Vet du som arrangør hva din nåværende løsning i virkeligheten koster?
  • Unngå manglende transparens/dårlig oversikt.

Tikkio jobber alltid i retning av å være en billettleverandør som er oversiktlig, enkel, billig og god. Har du noen spørsmål om billettsalg, gebyrer eller lignende? Ta kontakt med oss på support@tikkio.com

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er en tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatist, med bred kunnskap i sub-kulturer. Jeg liker å jobbe med CRM-verktøyet Pipedrive, og ha en stor kjærlighet til 1960-tallets soul og beat musikk så vel som Veronica Maggio.