Hopp til innhold

Tilføy ytterligere deltagerinformasjon

Dette er en guide til hvordan du tilføyer ytterligere deltagerinformasjon til dine billetter.

En viktig del av vårt billettsystem er å sørge for at du som arrangør er oppdatert godt nok. En del av dette bildet er å ha informasjon om ditt publikum. Her kan du gjøre mye selv.

Når du oppretter billettene dine har du en mulighet for å tilføye ytterligere krav om deltagerinformasjon. Dette kan være en fordel om du trenger informasjon om dine kunder, som ikke fremkommer af deltagerlisten. E-post og telefonnummer om hver enkelt kjøper får du allerede via listen under fanebladet «Deltagere».

Vi anbefaler derfor kun å bruke denne funksjonen i særlige tilfeller, da dette gjør kjøpsprosessen lenger for kjøperen. Mange vil da falle av. En billettløsnings fremste oppgave er å selge billetter. Å be om ytterligere deltagerinformasjon kan hemme salg.

Tilføy kravene ved å dobbeltklikke på et eventuelt krav som fx alder eller allergener.

Om du mangler spesifikk deltagerinformasjon, så ta kontakt med oss, så kan vi sørge for at det blir tilføyet til listen.

TL;DR

  • Du kan tilføye ekstra deltagerinformasjon.
  • Vær oppmerksom på hva og hvor mye du spør gjestene dine om – for mange spørsmål kan virke salgshemmende.

 

Du er alltid velkommen til at ta kontakt med oss om du har behov for opprettelse av arrangement. Den letteste måten er å skrive til oss i livechatten som er tilgængelig på alle sider i Event Manager.

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er en tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatist, med bred kunnskap i sub-kulturer. Jeg liker å jobbe med CRM-verktøyet Pipedrive, og ha en stor kjærlighet til 1960-tallets soul og beat musikk så vel som Veronica Maggio.