Hopp til innhold

Billetthaier og svartebørshandel

Billettsvindel og svartebørshandel er uheldig for både arrangør og billettkjøper. Tikkio ønsker som en foretrukket billettleverandør tilby ikke bare et billettsystem, men også gi arrangører og publikum gode råd også på dette området.

Vi i Tikkio har følgende råd til billettkjøperen – denne må du gjerne dele videre på din nettside, Facebook-side m.m.:

  • Sjekk alltid om kjøpsprisen stemmer overens med den opprinnelige salgsprisen – slik at du ikke betaler for mye for dine billetter. Det er ulovlig i f.eks. Danmark og Norge å kreve høyere pris ved videresalg
  • Kjøp alltid billettene dine gjennom en offisiell billettilbyder. Det finnes dessverre mange salgssteder og privatpersoner på nettet som forsøker å selge billetter videre – ofte til høyere pris
  • Kontakt arrangøren, om du er i tvil. De ved med sikkerhed hvem der er den officielle billetudbyder på et arrangement.

Det er frustrerende å stå i døren på et arrangement og finne ut først da at billetten enten er falsk, kopiert i stort opplag eller allerede brukt. Sjekk derfor før du kjøper. Hverken arrangør eller billettleverandør kan sjekke om din billett er gyldig for deg om det er kjøpt annet sted.

Vi vet at det ikke alltid er mulig å skaffe billett til et populært arrangement, og i alle fall ikke om arrangementet er utsolgt.

Om du likevel skal ta sjansen på å kjøpe en billett av en privatperson eller annet nettsted enn offisiell billettilbyder, råder vi deg til å bruke sunn fornuft og sørge for å få tilstrekkelig informasjon om selgeren. Kjøp helst billetten av en person som du kjenner til eller på annen måte har tillit til.

Kjøper du billett av en privatperson, er du dårlig stilt om du blir svindlet – uansett om du betaler kontant eller elektronisk. Eksempelsvis har banken som utgangspunkt ikke mulighet til å tilbakeføre pengene til deg.

Husk igjen på at hverken arrangøreren eller billettleverandøren har mulighed for garanterer gyldigheten av et privatkøp.

TL;DR

  • Kjøp alltid billettene dine fra en offisiell billettleverandør som du kan stole på
  • Sjekk prisen før kjøp
  • Kontakt arrangøreren, om du er i tvil.
  • Unngå privatkjøp om du ikke er sikker på at du stoler på selgeren