Hopp til innhold

Verdien av egne nettsider

Hva er verdien av nettstedet ditt? og hvor mye trafikk og salg som faktisk genereres gjennom de forskjellige plattformene dine?

Advarsel: Noen av dere finner kanskje den kommende teksten litt irriterende eller kanskje fornærmende, men det er godt ment.

Vi i Tikkio ønsker å være så mye mer enn bare et billettsystem for dere som arrangør. Vi skal også være en god rådgiver for dere som festival, konsertsted, konferanse, teater eller hva det skulle være.

Mange arrangører legger mye flid i egne nettsider, og det er nok fint med tanke på merkevarebygging, intern stolthet osv., MEN det er greit å ta en titt på hvilke kanaler som er faktisk gir høyere billettsalg.

Jevnlige blikk på Google Analytics viser en tendens som blir stadig sterkere: Arrangørers egne nettsider står for en stadig mindre del av trafikken til Tikkio. Legger man sammen direktetrafikk til Tikkio sine nettsider og apper, Facebook som kilde og Google-søk, så står det for rundt 80% av trafikken. Dvs. at bare 20% av trafikken til Tikkio kommer fra arrangørnettsider, medier og andre kilder.

Betyr dette at du skal kutte egne nettsider helt ut?

Nei, noe må man ha, men kanskje kan man vurdere å bare sette opp en permanent link til Tikkio under arrangements-fanen på nettsidene i stedet for å å legge mye arbeid i å presentere kommende program også på egne nettsider. For det er likevel Facebook og Google-søk som primært driver trafikken, i tillegg til at folk går rett til Tikkio fordi de vet at det er der arrangementene ligger. Knefall for Facebook og Google? Kanskje, men det er liten tvil om hva som er mest effektivt.

Som hovedregel vil det være mye å hente på å bruke enda mer energi på å lære seg å mestre annonsering via Facebook og Google. Mange av dere er flinke allerede, mens andre er litt usikre.

Vi i Tikkio hjelper dere gjerne på vei, enten med opplæring eller henvisning til selskaper som kan hjelpe dere videre.

Ta kontakt med support@tikkio.com om dere vil ha hjelp til Facebook- og Google-annonsering.

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er en tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatist, med bred kunnskap i sub-kulturer. Jeg liker å jobbe med CRM-verktøyet Pipedrive, og ha en stor kjærlighet til 1960-tallets soul og beat musikk så vel som Veronica Maggio.