Hopp til innhold

Video i stedet for bilder på Facebook-forsider

Facebook har skiftet fokus fra bilder til video som topp prioritet. Videoer "støyer" mer, og kan bedre fange folks flyktige oppmerksomhet.

Det er mulig å laste opp en video på forsiden av arrangementer og på egne sider. Veldig få av dere har tatt dette i bruk. Det er superenkelt og gir virksomheten og arrangementene på Facebook et (bokstavelig talt) audiovisuelt løft.

 

Vær oppmerksom på de riktige dimensjonene

Videoen må være mellom 20 og 90 sekunder lang (Facebooks regler).

Videooppløsningen bør være 1280x720p piksler (eller 1920x1080p), og i HD kvalitet – for optimalt resultat på PC skjerm (video-forsidebilde vises som miniatyrbilde på mobil).

En del av høyden på videoen din blir beskåret, så sørg for å holde viktig videoinnhold eller bilder eller tekst sentralisert, slik at det ikke blir kuttet av/ut.

 

Slik laster du opp videoen

Når videoen din er parat, er det på tide å legge til den. Funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig via Facebooks mobilapp, så du må være logget inn via nettleseren på datamaskinen din.

Når du er på Facebook-siden, klikk på ‘Bytt forsidebilde’ og velg «Last opp bilde / video» fra rullegardinmenyen. Deretter velger du videofilen for å laste den opp til siden din. Det kan ta noen minutter for Facebook å kode inn etter opplasting.

 

Last opp videoen din ved å velge «Skift coverbilde» øverst til venstre

 

Når videoen din er lastet opp, plasserer du den slik at den delen du hadde tenkt å være i sentrum sitter i sentrum. Du kan dra opp/ned og slippe for å oppnå dette. Når du er ferdig, klikker du Neste.

Før du publiserer, velg et miniatyrbilde! Du kan klikke på pilene på høyre og venstre side av forsidebilde-rammen for å velge mellom et utvalg av miniatyrbilder fra videoen. Når du har valgt et omslagsbilde, klikker du Publiser og du har publisert ditt første forsidebilde-video.

TL; DR

  • Videoer er mer iøynefallende enn bilder
  • 20-90 sekunder lengde
  • 1280x720p pixel (eller 1920x1080p) i HD-kvalitet
  • Last opp og juster plassering
  • Husk miniatyrbilde

Se hvordan dette ser ut på Tikkio sin Facebook-side her:
https://www.facebook.com/tikkio/

Account, Customer success & Content Manager i Tikkio Danmark.
Jeg er en tidligere musiker med en Cand.merc i Economics and Business Administration. Pragmatist, med bred kunnskap i sub-kulturer. Jeg liker å jobbe med CRM-verktøyet Pipedrive, og ha en stor kjærlighet til 1960-tallets soul og beat musikk så vel som Veronica Maggio.