Skip to content

Om oss | Svenska

Buddies white purple

Bakgrund

Historien om Tikkio är oupplösligt kopplad till två kusiner- Ante och Lars Giskeødegård från den lilla norska ön Giske, med Sunnmørbergen i öster och havet i väster. De spelade musik i bandet The Margarets i många år, och var bl.a. nominerad till en norsk Grammy innan han arrangerade en fest för sina vänner, som utvecklades till en allt större festival - den numera internationellt erkända "Summer Party at Giske".

De lärde sig att kompetens, energi och självförtroende kunde tas vidare till ännu fler nya områden med framgång. Genom företaget Momentium har de spridit sig med enorm kraft de senaste åren: En ljudstudio skapades av bränningen. Ett programmeringsföretag, ljud- och ljusproduktioner, fotografer och videografer, eventföretag och marknadsföringsbyrå, allt fler festivaler, konserter och kaféer och barer anses nu vara en del av Momentium -familjen. Och Tikkio.

Tikkio etablerades som ett resultat av ett irritationsmoment över biljettsystemen som fanns på marknaden: Dyrt, dålig användarvänlighet och bristande funktionalitet kring användningen av data som samlats in i samband med ett evenemang. Och särskilt; instabilitet. När det valda biljettsystemet kollapsade i samband med en festival i Ålesund fick Momentium nog. "Låt oss göra det själva". Och så blev det.

Tikkio var inledningsvis en biljett- och varuförsäljningslösning uteslutande för Momentiums evenemang, men har från 2014 varit ett eget företag och har erbjudits som en lösning till andra arrangörer. En 1500% ökad omsättning från start till idag visar bland många andra värden att det fanns ett stort behov från andra arrangörer av en lösning baserad på Tikkios värderingar:

"Säker, simpelt, smart"

Tutorials white purple

Utveckling

Systemet har varit säkert och enkelt att hantera sedan början och i våra ögon borde det vara en självklarhet för alla biljettsystem eller produktförsäljningslösningar. Men det är i vår interaktion med försäljningsdata, rapporter och utvärderingsverktyg som vi är vår viktigaste uppgift i framtiden. Här är nära kontakt med våra arrangörer och slutkunder avgörande. Och vi betraktar förhållandet som ett ömsesidigt partnerskap.

Förutom att vara ett billigare alternativ än våra konkurrenter har Tikkio inte heller några inlåsningstider. Våra konkurrenter gillar att arbeta med kontrakt som löper över flera år. I Tikkio kan alla - eller alla - arrangörer försvinna över en natt om vi inte levererar tillräckligt bra. Detta håller oss ständigt på tå. Våra arrangörer stannar hos oss för att de vill, inte för att de måste.

Under åren sedan starten har Tikkio utvecklats så mycket från vad vi en gång var. Vi har blivit ännu mer användarvänliga och har fått betydligt mer funktionalitet. Men affärsfilosofin är densamma och vi utvecklas, drivs och ägs fortfarande av människor med betydande kompetens och en enorm kärlek till evenemangsbranschen.