Skip to content

Biljetthajar och svartmarknadshandel

Biljettbedrägeri och svartmarknadshandel är olyckligt för både arrangören och biljettköparen. Som en föredragen biljettleverantör vill Tikkio inte bara erbjuda ett biljettsystem, utan också ge arrangörer och allmänheten goda råd på detta område.

Vi på Tikkio har följande råd för biljettköparen – dela detta på din webbplats, Facebook -sida, etc.:

3 bra tips

  • Kontrollera alltid om inköpspriset stämmer med det ursprungliga försäljningspriset – så att du inte betalar för mycket för dina biljetter. Det är olagligt i t.ex. Danmark och Norge kräver högre priser för återförsäljning.
  • Köp alltid dina biljetter via en officiell biljettleverantör. Tyvärr finns det många butiker och individer online som försöker sälja biljetter – ofta till ett högre pris.
  • Kontakta arrangören om du är osäker. De vet säkert vem som är den officiella biljettleverantören för ett evenemang.
    Det är frustrerande att stå i dörren till ett evenemang och först ta reda på att biljetten antingen är falsk, kopierad i stort tryck eller redan har använts. Kontrollera därför innan du köper. Varken arrangören eller biljettleverantören kan kontrollera om din biljett är giltig för dig om du köper någon annanstans.

Vi vet att det inte alltid är möjligt att få en biljett till ett populärt evenemang, och åtminstone inte om evenemanget är slutsålt.

Men om du tar en chans att köpa en biljett från en privatperson eller annan webbplats än den officiella biljettleverantören, rekommenderar vi att du använder sunt förnuft och ser till att du får tillräcklig information om säljaren. Köp helst biljetten av någon du känner eller på annat sätt litar på.

Om du köper en biljett av en privatperson har du ett dåligt läge om du är ett bedrägeri – oavsett om du betalar kontant eller elektroniskt. Till exempel har banken vanligtvis inte möjlighet att överföra pengarna tillbaka till dig.

Kom ihåg igen att varken arrangören eller biljettleverantören har möjlighet att garantera giltigheten av ett privat köp.

TL;DR

  • Köp alltid dina biljetter från en officiell biljettleverantör
  • Kolla priset före köpet
  • Kontakta arrangören om du är osäker.
  • Undvik privatköp så mycket som möjligt