Hilma Nikolaisen til Vaktbua

Vaktbua Odderøya
17. February 2017
Doors open at 21:00
Doors closes at 02:00
https://www.facebook.com/Kulturbua/?fref=ts

"Puzzler" er Hilma Nikolaisens kritikerroste debutalbum, som siden 2. desember 2016 har bergtatt Norske anmeldere, imponert internasjonale magasiner som Uncut, Shindig! og The Independent og spredd seg som ild i tørt gress hos musikkelskere over hele verden. Nå er albumet nominert til Spellemannsprisen 2016 og Hilma kommer til Vaktbua og Kristiansand!

Hilma Nikolaisen er for mange allerede en kjent figur. Så tidlig som sent nittitall frekventerte hun Oslo-klubber som So What! og Elm Street med kultbandene Umbrella og the Loch Ness Mouse. Senere sluttet hun seg til bror Emils Serena-Maneesh, et av norsk musikks mest innflytelsesrike band det siste tiåret. Her var Hilma et bærende element i det musikalske uttrykket, formidlet gjennom konserter over hele verden, og ble et mye omtalt, nesten ikonisk innslag i det visuelle uttrykket. I senere tid har hun også gjort seg bemerket som bassist for Anne Grete Preus.

Nå er hun endelig aktuell med eget materiale, med fullt band i ryggen - som artisten Hilma Nikolaisen. Årene i Serena-Maneesh har lekket noe inn i uttrykket: En sans for sonisk variasjon, detalj og rikdom i stemning, med mørkt og lyst balansert opp mot hverandre. Men dette er på hennes premisser. Den unike vokalen og styrken i låtene er hennes egen, og uttrykket er overraskende, velutviklet og ambisiøs popmusikk.

This event has concluded already.