NOCTURAMA

Cinemateket USF
05-30. mars 2017
Dørene åpner kl 19:15
Dørene stenger kl 20:30
https://cinemateket-usf.no/arkiv/14699

SØNDAG 5. MARS KL. 19.30
SØNDAG 12. MARS KL. 13.00
ONSDAG 29. MARS KL. 18.00
TORSDAG 30. MARS KL. 20.30

Nocturama. Regi: Bertrand Bonello. Frankrike/Tyskland/Belgia 2016. Utleie: Another World Entertainment. Fransk tale, norske undertekster. DCP, 2 t 10 min.

En gruppe parisiske ungdommer planlegger og gjennomfører en serie terrorangrep. Deres motivasjon forblir et mysterium. Når operasjonen er gjennomført søker de tilflukt på et stengt kjøpesenter for å skjule seg. Herfra følger lange timer med fortvilelse, frykt og materialistisk fråtsing, før de franske politistyrkene griper inn.

Den franske auteuren Bertrand Bonellos (Saint Laurent, House of Tolerance) begynte å arbeide med Nocturama et halvt tiår før grusomhetene i Paris i november 2015, og den ferdige filmen kommer da innenlandsk terror når nye nivåer i dagens Frankrike. Filmen er kontroversiell, ikke for hva den inneholder, men på grunn av hva den utelukker. Det burde ikke avskrekke folk fra hverken å se den eller tenke over spørsmålene den reiser.

Interiør/eksteriør, bevegelse/stillstand, individuell handling/grupperestriksjoner – disse er ulike akser hvor Nocturamas temaer spinner rundt. Hvor er striden? Vel, det er ikke en spesifikk henvisning til religiøs ekstremisme. Terrorismen i filmen er frikoblet dette. Hvorvidt denne tvetydigheten var et modig valg, og i hvilken grad den kommenterer fragmentering og politisert vold i vestlige samfunn er veldig mye opp til publikum. Uansett, i et år med en rekke terror-inspirerte filmer, har Bonello adressert radikaliseringen av det 21. århundrets ungdom på en dyp og enestående måte.

Dette arrangementet er avsluttet.

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk