VITA ACTIVA – THE SPIRIT OF HANNAH ARENDT

Cinemateket USF
04. april 2017
Dørene åpner kl 17:45
Dørene stenger kl 18:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/14878

TIRSDAG 4. APRIL KL. 18.00

Vita Activa – The Spirit of Hannah Arendt. Regi: Ada Ushpiz og Ina Fichman. Israel/Kanada 2016. Engelsk, tysk, hebraisk og fransk tale med engelske undertekster. DCP, 2 t 4 min.

Hannah Arendts erkjennelser om fluktens eksistensielle umulighet er brennende aktuell, og utgjør et grunnleggende premiss i dokumentarfilmen om en av de viktigste politiske tenkerne i det 20. århundret. Den israelsk-kanadiske filmproduksjonen av Ada Ushpiz og Ina Fichman har høstet mange lovord på en rekke filmfestivaler rundt om i verden. Filmen er en hyllest til Hannah Arendt (1906–1975) og vises nå i Bergen. Hannah Arendt var student av Martin Heidegger, Karl Jaspers og Rudolf Bultmann. Hun måtte flykte fra nasjonalsosialistene i 1933, flukten gikk via Praha til Paris. I 1941 forlot hun Europa sammen med moren og ektemannen Heinrich Blücher, og bosatte seg i New York.

The Origins of Totalitarianism (1951) var boka som gjorde henne kjent i USA. Noen år seinere dekket hun rettsaken mot Eichmann. Det resulterte i boka Eichmann in Jerusalem – The Banality of Evil (1963), som gjorde henne til en høyst omdiskutert forfatter. Etter filmvisningen bli det en paneldebatt om hvorfor Arendt er aktuell i dagens samfunnsdebatt. Deltagerne i debatten vil bli annonsert seinere. For mer informasjon om arrangementet se på Cinematekets Facebook og nettside.

Arrangementet er et samarbeid mellom Cinemateket i Bergen, Senter for utdanningsforskning på Høgskolen på Vestlandet og OMEP Norge

Dette arrangementet er avsluttet.

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk