NOSFERATU – EN SKREKKENS SYMFONI

Cinemateket USF
26. mars 2017
Dørene åpner kl 16:45
Dørene stenger kl 17:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/14864

SØNDAG 26. MARS KL. 17.00

Nosferatu – Eine Symphonie des Grauens. Regi: F.W. Murnau. Tyskland 1922. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Tyske mellomtekster, norske undertekster. 35mm, 1 t 24 min.

Vi inviterer til stumfilmskrekk med noko attåt. For første gang i Bergen på mange år viser vi en hel film på vår gamle 35mm-projektor med kullbuelys, der en flamme gir lys til filmbildene. Projektoren rigges opp i kinosalen, der det blir god uhyggestemning med en purrende 35mm-projektor i bakgrunnen.

Nosferatu – en skrekkens symfoni er et av mesterverkene innen den tyske ekspresjonismen, og den første av mange filmatiseringer av Bram Stokers berømte roman Dracula. Ekspresjonistene søkte å uttrykke subjektive og irrasjonelle tilstander visuelt, og det overnaturlige og det underbevisste fikk en sentral plass.

Christopher Lee, mannen som – for alle de som så film før Ringenes herre-trilogien – var Dracula på 1960- og 70-tallet, uttalte til «The Monster Time» i 1972 at «Nosferatu remains the greatest vampire film ever made, I think.»

Dette arrangementet er avsluttet.

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk