NOSFERATU – EN SKREKKENS SYMFONI

Cinemateket USF
26. March 2017
Doors open at 16:45
Doors closes at 17:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/14864

SØNDAG 26. MARS KL. 17.00

Nosferatu – Eine Symphonie des Grauens. Regi: F.W. Murnau. Tyskland 1922. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Tyske mellomtekster, norske undertekster. 35mm, 1 t 24 min.

Vi inviterer til stumfilmskrekk med noko attåt. For første gang i Bergen på mange år viser vi en hel film på vår gamle 35mm-projektor med kullbuelys, der en flamme gir lys til filmbildene. Projektoren rigges opp i kinosalen, der det blir god uhyggestemning med en purrende 35mm-projektor i bakgrunnen.

Nosferatu – en skrekkens symfoni er et av mesterverkene innen den tyske ekspresjonismen, og den første av mange filmatiseringer av Bram Stokers berømte roman Dracula. Ekspresjonistene søkte å uttrykke subjektive og irrasjonelle tilstander visuelt, og det overnaturlige og det underbevisste fikk en sentral plass.

Christopher Lee, mannen som – for alle de som så film før Ringenes herre-trilogien – var Dracula på 1960- og 70-tallet, uttalte til «The Monster Time» i 1972 at «Nosferatu remains the greatest vampire film ever made, I think.»

This event has concluded already.