FANT

Cinemateket USF
23. mars 2017
Dørene åpner kl 17:45
Dørene stenger kl 18:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/14866

TORSDAG 23. MARS KL. 18.00

Fant. Regi: Tancred Ibsen. Norge 1937. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Norsk tale, utekstet. 35mm, 1 t 36 min.

I filmmagasinet Rushprints kåring tok Fant tok 10.-plassen på listen over Norges beste filmer. Navnene Tancred Ibsen (regi) og Alfred Maurstad (hovedrolle) sier kanskje ikke så mye for dagens kinopublikum, men de var giganter i sin tid og preget norsk film i flere årtier.

Fant ble den store gjennombruddsfilmen for Tancred Ibsen, barnebarnet til Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson. Tancred Ibsen så filmatiske muligheter i Gabriel Scotts folkelivsskildring «Fant», en roman om båtfantenes liv. Her var spenning, humør og en frisk replikk, med Sørlandets sommerlige skjærgård som malerisk ramme rundt fantelivets sjøsalte seilfart. Valget av Alfred Maurstad i hovedrollen som den farende fanten Fændrik var intet mindre enn et lykketreff, og rollen i Fant ble hans gjennombrudd som filmskuespiller.

Dette arrangementet er avsluttet.

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk