ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE

Cinemateket USF
24-29. March 2017
Doors open at 18:45
Doors closes at 20:30
https://cinemateket-usf.no/arkiv/14992

FRE 24. MAR KL. 19.00
ONS 29. MAR KL. 20.30

Ishavsblod – de siste selfangerne. Regi: Trude Berge Ottersen og Gry Elisabeth Mortensen. Norge 2016. Utleie: TIFF Distribution. Norsk tale, utekstet. DCP, 1 t 38 min.

Etter 200 år med norsk selfangst, satte regjeringen strek i 2015. Fra nå av var det ingen som fikk subsidier til å drive med dette. Ei enslig skute satte likevel kurs mot Vestisen, på det som kanskje ble Norges siste selfangstsesong.

Ishavsblod – de siste selfangerne er en arktisk, havgående roadmovie, med barske kvinner og menn, som trosser uvær, kulde og ensomheten i Ishavet. Selv om omgivelsene er rå, er samholdet varmt, og vi presenteres for et sjarmerende persongalleri – som den værbitte kaptein Bjørne, den skjønne skårungen Håkon, og entusiasten Espen som har tatt vare på sin bestefars ullundertøy i håp om å en gang bli like kul og tøff som gamlegutta.

Ishavsblod – de siste selfangerne er en hjertelig hyllest til en utdøende kystkulturs svanesang, med et countryinspirert soundtrack som understreker hvem vi her har med å gjøre: Havets cowboyer.

Filmen høstet lovord både etter sin internasjonale premiere på den prestisjetunge festivalen IDFA i Amsterdam i november og sin nordiske premiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar. En av årets mest spennende og originale dokumentarer – gå ikke glipp av den på kino!

Etter filmen blir det spørsmålsrunde og diskusjon med regissørene Trude Bergen Ottersen og Gry Elisabeth Mortensen.

This event has concluded already.