TANNA

Cinemateket USF
28. March-09. April 2017
Doors open at 17:45
Doors closes at 13:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/14867

TIR 28. MAR KL. 18.00
SØN 9. APR KL. 13.00

Tanna. Regi: Bentley Dean og Martin Butler. Australia/Vanuatu 2015. Nauvhal tale, engelsk undertekster. DCP, 1 t 44 min.

Tanna er satt til en øy sør i Stillehavet hvor Wawa, en ung jente fra en av øyas siste gjenværende stammer, forelsker seg i Dain, barnebarnet til høvdingen. Da krigen mot en nabostamme plutselig eskalerer blir Wawa uvitende lovet bort som en del av fredsforhandlingene. Dain og Wawa bestemmer seg derfor for å rømme, men blir forfulgt av fiendtlige krigere innstilt på å drepe dem. De tvinges til et umulig valg mellom sin hjerter eller stammens framtid, mens landsbyboerne kjemper for å holde på stammens tradisjoner og kultur i den nye verden.

Tanna har allerede skapt historie som Australias første nominasjon i Foreign Language-kategorien til årets Oscar-utdeling (landet har nominert 10 titler siden 1996). Filmen er basert på en sann historie og er den første spilt inn i øystaten Vanuatu med skuespillere utelukkende fra Yakel-stammen, hvorav ingen hadde sett en film før. Filmen ble skutt uten tilgang til strøm – alt utstyret var solcelledrevet, inkludert postproduksjonen. De anerkjente australske filmskaperne Martin Butler og Bentley Dean har gjennom et tett samarbeid med de innfødte jobbet videre med sitt tidligere dokumentariske verk for å skape en henrivende filmatisk fremstilling av en tradisjonsrik kultur.

This event has concluded already.