SCUM

Cinemateket USF
09-11. april 2017
Dørene åpner kl 17:45
Dørene stenger kl 20:15
https://cinemateket-usf.no/arkiv/14876

SØN 9. APR KL. 18.00
TIR 11. APR KL. 20.15

Scum. Regi: Alan Clarke. Storbritannia 1979. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 38 min.

Carlin (Ray Winstone) blir sent til et Borstal, den britiske variasjonen av forbedringsanstalt for ungdom, og bringer med seg et rykte som en hard mann. Han møtes av ustyrlige medinnsatte og sadistiske offiserer. Det er en brutal hverdag, hvor det er hver mann for seg selv og alle mot systemet.

Scum ble først laget som en fjernsynsfilm. På grunn av sitt sensitiveinnhold og grafiske beskrivelse av vold ble den trukket fra BBC-sending og ble en svært kontroversiell film. To å senere ble den laget om igjen som en kinofilm, og Borstal-livet ble beskrevet om mulig enda brutalt. Men om den var en av de mest omtalte britiske filmene på tidlig 80-tall har den siden blitt en populær klassiker og en merkesten i Thatcher-æraens britiske film.

Dette arrangementet er avsluttet.

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk