Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
KULTURFABRIKKEN

Vinterlys - Rita Eriksen og Dag Vagle

Organizer KULTURFABRIKKEN
Venue Kulturfabrikken Byscene Kristiansund
Fosnagata 35, Kristiansund, Norge
Date Sunday 05. December 2021
Show starts 20:00

Rita Eriksen og Dag Vagle kommer til Kulturfabrikken med julekonserten Vinterlys, sammen med noen av de ypperste musikerne i landet. Tanken bak tittelen «Vinterlys» er at hver låt på konserten skal være som små lysglimt av varme for både publikum og artistene selv i en ellers kald og mørk årstid. Og en musikalsk feiring av at sola snart snur.
Rita Eriksen har siste årene gjort stor suksess med konsertforestillingen «Songbird» – en hyllest til Eva Cassidy og i ABBA oppsetningen «Thank you for the music – Vi elsker ABBA» Hun er kanskje den artisten i Norge som har flest duetter på merittlisten, og har sunget med bl.a. Hellbillies, Bjørn Eidsvåg, Tre Små Kinesere og Delbert McClinton.
Da Rita skulle velge duettpartner på albumet «Øyeblikk» fra 2014, var førstevalget Dag Vagle på låten «Alt te si tid». En nydelig låt som hører naturlig hjemme på «Vinterlys» da konserten også har enkelte avstikkere fra den klassiske julemusikken.

Dag Vagle er soloartist og frontfigur i bandet Helldorado og han spiller også aktivt med Randi Tytingvåg Trio og Janove. Da «Feedback» skulle kåre tiårets 10 beste plater ved årsskiftet trakk Egon Holstad frem platen «Bones in the Closet med Helldorado og skrev «Dag Vagle er en av våre beste vokalister noensinne og er hans låt «Johnny’s Song» den beste som ble laget her på berget i hele tiåret? Ja, det tror jeg pinadø». I tillegg til å være en fantastisk formidler av tekst, er han en også en ypperlig musiker med gitar som sitt hovedinstrument.
Over årene har de møttes i ulike prosjekter, men det var etter at Rita hørte Dag Vagle synge «Askepottsangen» på Tsjekkisk at hun tenkte tanken om et samarbeid på julekonserter. Publikum vil få høre kjente og kjære julesanger, noen hentet fra Ritas julealbum «Velkommen inn» perler fra begges låtkatalog og noen overraskelser.

På veien er følgende besetning:
Rita Eriksen – vokal
Dag Vagle – vokal og div instrumenter
Madeleine Ossum – fele
Jon-Willy Rydningen – tangenter
Gjermund Silseth– bass

Rita Eriksen og Dag Vagle kommer til Kulturfabrikken med julekonserten Vinterlys, sammen med noen av de ypperste musikerne i landet. Tanken bak tittelen «Vinterlys» er at hver låt på konserten skal være som små lysglimt av varme for både publikum og artistene selv i en...

Ticket name Choose amount
Billett kl 20:00 495 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve