Debatt: Hvem kan vi stole på?

Apotekeren kafe
23. mars 2017
Dørene åpner kl 19:00
Dørene stenger kl 20:00
Arrangementet starter kl 19:00
http://www.litteratursalong.no

Er 2017 året da begrepet sannhet må erklæres dødt og meningsløst?

Verdens mektigste langer ut mot meningsmotstandere på Twitter, og lar propagandaen diktere hva som er sant og ikke. Journalistikken forsøker å tilpasse seg en ny verden, men blir stemplet som falsk. I litteraturen, som lever av å dikte har, «virkelige» historier blitt et ideal. Og i vitenskapen er det politikere og næringsliv som legger mange av føringene for hva det skal forskes på.

Kan vi ikke stole på noen lenger? Er alt bare bløff og propaganda? Og i så fall: hvem eller hva skal da holde oss samlet?

I Ålesund litterære salong ser vi nærmere på sannheten anno 2017, sammen med tre representanter for litteratur, akademia og media:

Johan Mjønes er forfatter, og har blant annet skrevet romanen "Fortellingen om sju bål", som kretser rundt historien til den amerikanske urbefolkningen.

Jan Inge Sørbø er litteraturviter og professor ved institutt for sosialfag ved Høgskulen i Volda, og spaltist i Dag og Tid.

Hanna Relling Berg er ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten.

Dette arrangementet er avsluttet.

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk