Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
LIT Music

Lee Fields

https://werkstatt167.dk
Organizer LIT Music
Venue WERKSTATT 167
Refshalevej 167, København, Danmark
Date Saturday 02. April 2022
Open from 18:00
Show starts 20:00

Soulmusik strømmer ud af Lee Fields, lige så fri og utrættelig som Guds kærlighed. Det har lige siden 1960'erne, da han som teenager i North Carolina svedte det ud på juke joint-scener, krøllede dollars haglede for hans fødder. Det fortsætter nu, hvor den levende legende er i slutningen af ​​tresserne og indvarsler den mest succesrige og frugtbare periode i hans karriere.

Som enhver levende legende, der er deres salt værd, har Fields lidt fortvivlelse, uklarhed, nederlag. Selvom han nu turnerer rundt om i verden, og selvom han hjalp andre soullegender som Sharon Jones (der engang var Fields' backup-sanger) og Charles Bradley (som Fields tog på sin første turné) med at få deres første pause, havde han ikke altid denne stilling. Der var år - de var kendt som "1980'erne" - hvor Fields næsten gav op. Hans succes i disse dage har så et bittersødt skær: Hans kære venner Bradley og Jones er begge gået forbi og efterlader Fields for at overleve dem og føre deres arv videre.

Med alle disse år, og alt dette liv, kommer en slags guddommelig visdom, og Fields har den i spar. "Jeg er en synder, ligesom alle andre," siger han alvorligt. Han er ingen "helligere-end-dig-fyr," tilføjer han. Han tror bare på menneskers evne til at elske og blive elsket, og han forstår, at musikken er den guddommelige bro til disse steder. "Vi bør til enhver tid være bevidste om, hvad der er godt og hvad der er dårligt," siger han til mig. "Når vi først mister den bevidsthed, bliver vi bedraget, vi bliver narret." Dette verdenssyn, lige så strengt og kærligt, stensikkert og imødekommende, finder sit hidtil fulde udtryk på It Rains Love, hans seneste og muligvis hans mest seriøse plade nogensinde.

It Rains Love er musik af uendelig kærlighed, af uendelig sår, af genklang af venlighed og visdom, af årtiers og livstiders smerte, der er alkymiseret til venlighed. Det er varmen fra en udstrakt hånd, som griber om din. Hans tekster gløder af en overjordisk renhed, som han aldrig før har tilladt sig selv at røre ved. Han har aldrig været en diktator, a la James Brown, men hans mangeårige band The Expressions gav ham frit styre til at gøre, hvad han ville. Han endte med at sætte mere af sig selv - sit veltalende, ejendommelige jeg - i sin musik, end han plejede at turde. Som han udtrykker det på titlerne på det nye albums sidste to sange, "God Is Real" og "Love Is The Answer." Tilsammen kunne de være alt, hvad Fields har forsøgt at sige lige siden hans pladekarriere begyndte. Det er intet mindre end hans syn på den menneskelige tilstand.

Guds kærlighed, uanset hvilken form det guddommelige mysterium måtte antage, stråler udad fra de fugtige og glædeligt afslappede arrangementer af The Expressions. For Lee Fields, født Elmer, Jesus er Buddha er Toraen er Bibelen er den kærlighed, vi føler til vores familier. "Jeg er af kristen tro, men jeg tror på, at Gud er alt i alt," siger han. "Jeg tror på enhver religion, der fortæller dig at gøre det rigtige." Musikken spænder lige så bredt, uden nogensinde at miste sit kompas i sjælen: De dybe ekkoer på trommerne på "God Is Real" antyder dub.

Kun en sand overlever kunne have lavet It Rains Love, og Fields er intet, hvis ikke det. Fields har været gift med den samme kvinde i 50 år. Han bor i samme hus. Han er en mand med en dyb og vedvarende tro, og en del af hans grundsten kommer fra det øjeblik i 1980'erne, hvor hans karriere så ud til at være slut. Han var aldrig blevet berømt, og koncerterne var ved at tørre ud. Det var på tide, tænkte han. Der ville ikke være mere Lee Fields, "Jeg troede, jeg var færdig," siger han om den æra, hvor soulmusikrevolutionen i det foregående årti syntes at slå et hastigt tilbagetog under lakeret overfald af nyt syntetiseret udstyr og stiv, tidlig trommemaskine programmering. "Jeg havde næsten bogstaveligt talt givet op. "Han lavede andre planer - han arbejdede i fast ejendom. Han planlagde at åbne en restaurant. Han faldt til i sin rolle, ikke som Lee Fields, men som Elmer, den pålidelige og standhaftige familiefar, der underbyggede sin vilde scenekunstner's alter ego. "Min kone stoppede mig, mand, hun sagde til mig 'hold dig til det, du ved'."

I dag står han i spidsen for soul-revival, et travlt og stadigt voksende hjørne, der har næret det næringssultede vand i det 21. århundredes popmusik med dyder, den mangler: en følelse af tidløshed, af evighed, af en tradition, der strækker sig bagud. ind i generationer. Lee Fields-musik er blevet skåret op og samplet af hiphopkunstnere så forskellige som J. Cole og Travis Scott: Cole, ler Fields, troede, at samplet var taget fra en sang "fra dengang". Det var ikke i strengeste forstand - Cole samplede "My World Is Empty Without You" og "Ladies", som begge var fra Fields' album My World, lavet i 2009 - i en dybere forstand, det var sandt. Fields' musik hører ikke til Now; det hører evigheden til. Han har vidnet i ordets reneste betydning, siden Otis Redding var i live. Han er levende historie.

Links to artist

Soulmusik strømmer ud af Lee Fields, lige så fri og utrættelig som Guds kærlighed. Det har lige siden 1960'erne, da han som teenager i North Carolina svedte det ud på juke joint-scener, krøllede dollars haglede for hans fødder. Det fortsætter nu, hvor den levende legende...

Ticket name Choose amount
Lee Fields 300,00 DKK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve