DØDSÅRSAK: UKJENT

Cinemateket USF
05. mai 2017
Dørene åpner kl 18:45
Dørene stenger kl 19:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/15225

FRE 5. MAI KL 19.00

Dødsårsak: Ukjent. Regi: Anniken Hoel. Norge 2017. Utleie: Tour de force. Norsk og engelsk tale, norske undertekster. DCP, 1 t 25 min.

12 år har gått siden Annikens søster døde bare 35 år gammel. Hun var diagnostisert som schizofren og gikk på sterke antipsykotiske medisiner da hun plutselig falt om. Etter søsterens død legger Anniken ut på en lang reise i søken etter sannheten.

Regissøren veksler mellom det personlige og undersøkende journalistikk, noe som forsterker budskapet i filmen og som får publikum til å forstå at dette angår oss alle. Er vi alle bare en brikke i legemiddelindustriens jag etter mer makt og penger? Dødsårsak: Ukjent er en film alle burde få med seg!

I april ble Dødsårsak: Ukjent stemt fram som publikumsfavoritt på den europeiske dokumentarfilmfestivalen Eurodok 2017.

Etter filmen blir det spørsmålsrunde og diskusjon med regissør Anniken Hoel.

Se flere arrangement fra denne arrangøren
Billettnavn Velg antall
DØDSÅRSAK: UKJENT 5. MAI KL. 19.00 kr80,-

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk