VIRIDIANA

Cinemateket USF
09-10. mai 2017
Dørene åpner kl 17:45
Dørene stenger kl 20:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/15280

TIR 9. MAI KL. 18.00
ONS 10. MAI KL. 20.00

Viridiana. Regi: Luis Buñuel. Spania/Mexico 1961. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Spansk og engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 31 min.

I 1960 ble Luis Buñuel invitert tilbake til hjemlandet Spania, etter et eksil på mer enn to tiår, for å regissere en film. Resultatet ble den skandaløse Viridiana, en av den surrealistiske regissørens store mesterverk. Der er en film laget i fullt samarbeid med Francos fascistregime, og ble sent anerkjent for sin subversive natur. Regjeringens forsøk på å undertrykke filmen mislyktes; filmkopier av Viridiana nådde Cannes hvor den vant Gullpalmen som beste film – den første spanske filmen så beæret.

Sylvia Pinal spiller hovedrollen som den vakre unge nonnen som avlegger sin onkel (Fernando Rey), som er enkemann, et besøk. Hun oppdager imidlertid at hans følelser for henne går utover det rent familiære, og hans seksuelle preferanser grenser til det bisarre. Blant filmens voldshandlinger finner vi en grotesk parodi på da Vincis «Nattverden», som rangerer blant de mest berømte – og mest blasfemiske – sekvenser i Buñuels kanon. Vatikanet stemplet Viridiana som en hån mot kristendommen; Buñuel, som anså filmen som hans mest personlige siden L’Age d’Or, svarte «I didn’t deliberately set out to be blasphemous, but then Pope John XXIII is a better judge of such things than I am.» Uten tvil ble den Buñuels største provokasjon.

Se flere arrangement fra denne arrangøren
Billettnavn Velg antall
VIRIDIANA 9. MAI KL. 18.00 kr80,-
VIRIDIANA 10. MAI KL. 20.00 kr80,-

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk