CITIZEN JANE: BATTLE FOR THE CITY

Cinemateket USF
24. mai 2017
Dørene åpner kl 17:45
Dørene stenger kl 18:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/15223

ONS 24. MAI KL. 18.00

Citizen Jane: Battle for the City. Regi: Matt Tyrnauer. USA 2016. Utleie: NonStop Entertainment. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 36 min.

Modernismens brutale og menneskefiendtlige byutvikling hadde herjet i mange tiår da journalist og aktivist Jane Jacobs tok til orde mot det hun så på som ødeleggelse av alt som skapte samhold i byen. Den store slagmarken ble New York, og hovedfienden ble sjefsbyplanlegger Robert Moses, kjent for sine megalomane planer, inkludert rivingen av hele nabolag på Manhattan.

Jane utfordret ovenfra-og-ned-synet på byen, og argumenterte for at det er på gateplan byens organisme skapes. Dessverre er denne problemstillingen like aktuell i dag, femti år senere. For hvem er det egentlig som har retten til byen?

Etter filmen blir det en samtale med deltakere fra Space Lab – Universitet i Bergen. Samtalen har til hensikt å reflektere over hvordan Jane Jacobs sitt arbeid har relevans for dagens byutvikling i Bergen. Vi oppdaterer nettside og facebook med mer informasjon i forkant av arrangementet.

Arrangementet er et samarbeid mellom Cinemateket i Bergen og Space Lab – Universitetet i Bergen.

Vi tilbyr rabatterte billetter for kun kr. 60 til alle UiB-studenter og -ansatte. Gyldig studentbevis må vises i døren.

Se flere arrangement fra denne arrangøren
Billettnavn Velg antall
CITIZEN JANE: BATTLE FOR THE CITY 24. MAI KL. 18.00 - VANLIG kr80,-
CITIZEN JANE: BATTLE FOR THE CITY 24. MAI KL. 18.00 - STUDENTRABATT kr60,-

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk