CITIZEN JANE: BATTLE FOR THE CITY

Cinemateket USF
24. May 2017
Doors open at 17:45
Doors closes at 18:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/15223

ONS 24. MAI KL. 18.00

Citizen Jane: Battle for the City. Regi: Matt Tyrnauer. USA 2016. Utleie: NonStop Entertainment. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 36 min.

Modernismens brutale og menneskefiendtlige byutvikling hadde herjet i mange tiår da journalist og aktivist Jane Jacobs tok til orde mot det hun så på som ødeleggelse av alt som skapte samhold i byen. Den store slagmarken ble New York, og hovedfienden ble sjefsbyplanlegger Robert Moses, kjent for sine megalomane planer, inkludert rivingen av hele nabolag på Manhattan.

Jane utfordret ovenfra-og-ned-synet på byen, og argumenterte for at det er på gateplan byens organisme skapes. Dessverre er denne problemstillingen like aktuell i dag, femti år senere. For hvem er det egentlig som har retten til byen?

Etter filmen blir det en samtale med deltakere fra Space Lab – Universitet i Bergen. Samtalen har til hensikt å reflektere over hvordan Jane Jacobs sitt arbeid har relevans for dagens byutvikling i Bergen. Vi oppdaterer nettside og facebook med mer informasjon i forkant av arrangementet.

Arrangementet er et samarbeid mellom Cinemateket i Bergen og Space Lab – Universitetet i Bergen.

Vi tilbyr rabatterte billetter for kun kr. 60 til alle UiB-studenter og -ansatte. Gyldig studentbevis må vises i døren.

This event has concluded already.