PICNIC AT HANGING ROCK

Cinemateket USF
13-15. juni 2017
Dørene åpner kl 20:00
Dørene stenger kl 18:00
https://cinemateket-usf.no/arkiv/15340

TIR 13. JUN KL. 20.15
TOR 15. JUN KL. 18.00

Picnic at Hanging Rock. Regi: Peter Weir. Australia 1975. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 55 min.

På St. Valentines dag i 1900 fikk en gruppe skolepiker fra Appleyard College dra på picnic til Hanging Rock. Tre av dem og en lærerinne forsvant sporløst. Én kom til rette igjen, men de andre ble aldri funnet.

Så begynner de utflukten til fjellet, Hanging Rock: Fire unge, uskyldige piker kledd i hvite blondekjoler, perfekt for offer eller bryllup, bristende (i tette korsetter) av seksuell lyst.

For å gjøre det klart, Picnic at Hanging Rock er ikke en ”lesbefilm”, men med det sagt er den tettpakket med lesbisk undertekst som er anerkjent av både kritikere og seere. Filmen åpner tilpanfløytemusikk mens vi ser jentene gre hverandres hår og lese dikt til hverandre. Miranda, en Boticelli-skjønnhet, siterer et dikt av Edgar Allan Poe og forteller Sara at hun snart vil reise bort og at hun bør finne seg noen andre å elske. Det er tydelig at Sara er forelsket i Miranda, og avskjeden er et varsel om hva som venter oss.

Se flere arrangement fra denne arrangøren
Billettnavn Velg antall
PICNIC AT HANGING ROCK 15. JUNI KL. 18.00 kr80,-
PICNIC AT HANGING ROCK 13. JUNI KL. 20.15 kr80,-

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk