PRISCILLA, ØRKENENS DRONNING

Cinemateket USF
13-15. juni 2017
Dørene åpner kl 17:45
Dørene stenger kl 20:15
https://cinemateket-usf.no/arkiv/15334

TIR 13. JUN KL. 18.00
TOR 15. JUN KL. 20.15

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. Regi: Stephan Elliott. Australia 1994. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, utekstet. 35mm, 1 t 42 min.

De to drag-dronningene Felicia og Mitzi er menn i kvinneklær. Og Bernadette er transseksuell. De bestemmer seg for å dra ut i verden for å oppleve den, og legger ut på en turné fra storbyen Sydney i en gebrekkelig buss ved navn «PRICILLA». De skal sette opp et show på et av de mest øde steder i Australia, Alice Springs, og for å komme seg dit må de krysse Australias villmark. Underveis til Alice Springs må de stoppe ved en rekke lokale steder, og de har selvfølgelig ikke tenkt over at resten av verden slett ikke har et så naturlig forhold til deres seksualitet som de selv har. Det skal vise seg at dette vil komme til å skape en rekke morsomme, men også direkte farlige, situasjoner for de tre…

Se flere arrangement fra denne arrangøren
Billettnavn Velg antall
PRISCILLA, ØRKENENS DRONNING 15. JUNI KL. 20.15 kr80,-
PRISCILLA, ØRKENENS DRONNING 13. JUNI KL. 18.00 kr80,-

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk