DO THE RIGHT THING

Cinemateket USF
18-21. juni 2017
Dørene åpner kl 16:45
Dørene stenger kl 21:15
https://cinemateket-usf.no/arkiv/15348

SØN 18. JUN KL. 17.00
ONS 21. JUN KL. 21.15

Do the Right Thing. Regi: Spike Lee. USA 1989. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 2 t.

Spike Lee sin alvorskomedie om den ulmende spenningen mellom raser i USA på 80-talet var en av tiårets mest kontroversielle – og beste – filmer, og muligens regissørens største triumf. Satt til det sentrale Brooklyn på den varmeste dagen i året og sentrert rundt en pizzeria eid av hvite mennesker i et sort nabolag, bygger Do the Right Thing opp til et knusende klimaks som provoserte fram intense debatter og etterlot seg et rystet publikum. Enkelte kritikere fryktet at filmen ville føre til rase-opptøyer! Lee sin fargerike, komplekse og konfronterende film gir oss karakterer som alle har sine grunner og sine mangler, og utfordrer publikum til å forme sin egen mening; understreket av filmtittelen – do the right thing! De underliggende og tilsynelatende selvmotsigende impulsene som driver filmen oppsummeres elegant gjennom de to uforsonlige sitatene fra Martin Luther King og Malcom X som Do the Right Thing konkluderer med. Etter at filmen ble ignorert under Oscarutdelingen, det samme året som Driving Miss Daisy gjorde det stort, antydet Lee at amerikanere var mer komfortable med å se en sort mann som sjåfør enn hans egne komplekse, flyktige og ofte tvetydige karakterer!

Se flere arrangement fra denne arrangøren
Billettnavn Velg antall
DO THE RIGHT THING 21. JUN KL. 21.15 kr80,-
DO THE RIGHT THING 18. JUN KL. 17.00 kr80,-

Alle arrangementer, rett i lomma

Utforsk og kjøp billetter i vår app

Hvor finner jeg billettene/varene mine?

Du finner en oversikt over dine billetter og varer du har bestilt og betalt på «Mine kjøp». Ligger det ikke her, kan du ikke regne med at dette er på plass. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Hvordan henter jeg ut kjøpte varer?

QR-koden for de gjeldende billettene eller varene identifiserer at du har gjennomført et kjøp. Vis frem denne i inngang, bar eller hvor du en skal få inngang/utlevering av vare. Du kan vise den frem via skjermen på smarttelefonen din eller ved å skrive den ut på papir. Husk at denne koden er unik for den gjeldende bestillingen og gi den ikke bort til noen som ikke skal ha rett til å ta den i bruk.

✕ Lukk

Jeg har ikke fått e-post med kvittering

Dette kan skyldes at det ikke er gjort et kjøp. Sjekk «Mine kjøp» for å se om det er der. Om det ikke ligger der heller, er et kjøp ikke gjennomført og du ikke regne med å få komme inn på arrangement, utested eller hente ut vare. Skulle du mot formodning tro at du har betalt/er blitt trukket, men ikke finner igjen billettene, send en melding til support.

✕ Lukk

Jeg har glemt passordet mitt eller får melding om «Feil brukernavn eller passord»

Kommer du ikke på passord ditt, kan du gå til «Glemt passord» og legge inn epostadressen/brukernavn og trykke på «Lag nytt passord».

✕ Lukk

Hvordan bruke Tikkio på mobil?

Tikkio kan brukes med en smarttelefon, enten via app (iPhone & Android) eller via nettleser – gå til www.tikkio.com.

✕ Lukk