Håholmen i ord og toner søndag kl 15:00

Håholmen Havstuer
20. August 2017
Doors open at 14:30
Doors closes at 16:30
Event starts at 15:00
https://youtu.be/4mGDiVWWT2Q

En teaterforestilling om kystbefolkningens historie.

Tre forestillinger lørdag 19. august kl 15:00 og kl 18:30. Søndag 20. august kl 15:00. Innslipp i amfiet 30 minutter før hver forestilling. Kom i god tid før forestillingen, og nyt livet på Håholmen Havsturer. Mat serveres både i Silver Bell og i Ytterbrygga.

Gjennom forestillingen synliggjør vi den betydningen fiskeværet har hatt for vekst og utvikling i Averøy kommune fra 1700-tallet og frem til i dag, med fokus på å formidle hverdagslivet til kystbefolkningen.

Det handler om havet, himmelen og folket og det å høre til, om identitet og om historie. De forteller om slofarta med Silver Bell til Lofoten og om hjemkomsten med saltfisk. Signalet for arbeid var at det ble hengt opp ei blåse i flaggstanga. Da måtte folket skynde seg i båtene og ro utover for å legge klippfisk på bergene.

Manusforfatterne trekker fram en mystisk kaptein Møller fra Island, og Synnøve Håholm, ei myndig dame som styrte kroa på fiskeværet på 1700-tallet. Nå kan hun snart danne firkløver sammen med andre sterke nordmørskvinner som Fru Guri, Lady Arbuthnott og Donna Bacalao.

Manus og regi: Håvard Jostein Kongshaug og Jostein Tøvik.

Arrangør: Ungdomslaget Utheim.

This event has concluded already.

Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve