Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Studio Spornes Kultur AS

En nazist i familien: En samtale om svik, arv og tilgivelse

https://www.studiospornes.no
Organizer Studio Spornes Kultur AS
Venue Studio Spornes
Studio Spornes
Date 27. August 2022
Open from 19:00 to 23:00
Show starts 19:00
Age limit 18

Morfaren til Peter F. Strassegger kjempet for nazistene ved Østfronten. Før han døde, skrev han en 50 sider lang tekst som han kalte Skriftemål. I teksten forsøker morfaren å gi en forklaring på valgene han tok. Men gir teksten noen svar – og angret han egentlig på det han gjorde?

I romanen Om stein og jord graver forfatteren og psykologen Strassegger dypt i denne mørke familiehistorien. Hvorfor endte morfaren egentlig med å svike sitt eget land? Hvorfor er krigen fortsatt så vanskelig å snakke om og grave i? Og hva med Peter selv -- ligner han morfaren sin?

En ting blir i alle fall Peter Strassegger sikker på: Et barn skal aldri utstøtes fra sin familie.

I serien Spornes samlede verker inviterer vi Norges mest interessante og relevante samtidsforfattere til Studio Spornes på Tromøy, i samtale med Birger Emanuelsen. Arrangementene gir publikum en unik mulighet til å komme tett på de bøkene som preger vår egen levende litteraturhistorie.

Peter Franziskus Strassegger er en norsk forfatter og psykolog som vant Tarjei Vesaas' Debutantpris for debuten Stasia. I 2015 ga han ut den kritikerroste romanen Før de henter oss, og i 2017 utkom Slutten på flagget vårt, også den til kritikerros. Om stein og jord er hans femte roman. Peter var tolv år da han flyttet til Jæren ved Stavanger fra Graz i Østerrike, og lærte seg norsk.

Birger Emanuelsen er en prisbelønnet forfatter fra Tromøy. Debuterte i 2012 med For riket er ditt. Siste roman er Statsråden kommer.

Anmelderne skriver:
«[E]it viktig stykke litteratur».
Marta Norheim, NRK

«En spesielt innsiktsfull litterær refleksjon over selve det å fortelle om krigen.»
Anna Serafima Svendsen Kvam, BLA
«… les denne ambisiøse, referanserike romanen. Den fortjener det.» Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Morfaren til Peter F. Strassegger kjempet for nazistene ved Østfronten. Før han døde, skrev han en 50 sider lang tekst som han kalte Skriftemål. I teksten forsøker morfaren å gi en forklaring på valgene han tok. Men gir teksten noen svar – og angret han egentlig på det...

Tickets
Ticket name Choose amount
Spornes Samlede Verker lørdag 27. August 2022 250,00 NOK
-
0
+
Privacy and User Data

When you visit tikkio.com, you agree that we use cookies. These are small data files sent from our website and stored on your computer. These are absolutely necessary for the solution to work in terms of navigation, login and ordering [Read more]

Approve