Continue to cart ×

Your tickets have been reserved, so don’t hesitate to explore more events, before you check out


More events from
Anita Grindvold

Det grenseløse Østfold - ÖSTAN OM SKRATT - VESTAFOR GRÅT

http://www.lilleheiergard.no
Organizer Anita Grindvold
Venue Lilleheier gård
Lilleheier gård
Date 10. June 2023
Open from 16:00 to 18:00

Forestillingen er en munterfilosofisk vandring i grensekulturen mellom Värmland og Hedmark i kortreiste ord og toner. Den røde tråden er den røde linja som går på kartet mellom Norge og Sverige, ei grense som tradisjonelt alltid bare har eksistert på kartet og hvor kultur, kjærlighet, historier, folk og elg har passert tollfritt gjennom alle år. Hva har vi til felles av tanker og kultur i dette landet mellom elvene… den mystiske Finnskogen som ligger i gammelt moreneland mellom to elver og to nasjoner?
De kaller seg kulturluffare i grenseland, og de har faktisk luntet rundt i grenseskogene i kulturens tjeneste 75 år til sammen. Det blir dikt og viser fra begge sider av grensen, filosoferinger omkring en «gräns av et annat slag» og trolig ikke rent lite humor når disse to setter hverandre i stevne.

Øivind Roos er bosatt i Kongsvinger hvor han for tiden arbeider som teatersjef i "Teater i Glåmdal". Han er utdannet i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han var i mange år knyttet til Hedmark Teater som musikalsk leder og regionleder.

Forestillingen er en munterfilosofisk vandring i grensekulturen mellom Värmland og Hedmark i kortreiste ord og toner. Den røde tråden er den røde linja som går på kartet mellom Norge og Sverige, ei grense som tradisjonelt alltid bare har eksistert på kartet og hvor kultur,...

Östan om skratt - vestafor gråt- DET GRENSELØSE ØSTFOLD
-
0
+
180,00 NOK